Haberin yayım tarihi
2006-11-23
Haberin bulunduğu kategoriler

Başörtüsü yasağına kaşı imza kampanyası/Gündem

Anvers'de resmi kurumlarda konulan başörtüsü yasağına karşı imza kampanyası düzenleniyor. Bu imza kampanyasına destek vermek isteyen vatandaşlar aşağıda verilen linkler aracılığı ile kampanyaya katılabilirler.

Beste,

Het Vrouwen Overleg Komitee lanceert een petitie tegen (een door o.a de Sp.a en VLD Antwerpen) geplande hoofddoekenverbod voor het Antwerps stadspersoneel.

Teken de petitie via volgende link

http://www.ipetitions.com/petition/hoofddoekenverbod_Antwerpen/
of bezoek de website: http://www.vrouwendag.be


Hieronder de tekst van de petitie:

In het kader van het nieuwe bestuursakkoord van de stad Antwerpen wordt een hoofddoekenverbod voor het stadspersoneel met loketfunctie overwogen. Wij vragen de nieuwe bestuursploeg om deze plannen op te bergen.


Wij verdedigen de democratie, de scheiding van Kerk en Staat, de vrijheid van meningsuiting, de gelijkheid van mannen en vrouwen, de fysieke integriteit van eenieder, de neutraliteit van de staat en de overheid. We willen die neutraliteit van de staat evenwel vorm geven vanuit de concrete realiteit van de veelheid aan levensbeschouwingen en geloofsovertuigingen in onze maatschappij. We komen op voor een actief pluralisme en inclusieve neutraliteit waarin er ruimte is voor mensen van alle religies en levensbeschouwingen op voet van gelijkheid.


We zijn dan dan ook voor het recht van vrouwen om een hoofddoek te dragen op de werkplek, in het onderwijs, bij de overheid, op straat,…en ook in dienst van de stad Antwerpen. Dat is helemaal niet in strijd met vrouwenemancipatie. De kern van emancipatie is immers het recht op vrije keuze. Wij willen dat dit ook geldt voor de keuze van vrouwen om een hoofddoek te dragen.


Wij zijn van mening  dat een verbod op het dragen van een hoofddoek in een openbare functie het recht op arbeid van o.a moslimvrouwen ernstig beknot. Dit is niet emancipatiebevorderend en in strijd met de rechten van de mens.


Wij vragen dan ook dat het toekomstig nieuwe bestuur van de Stad Antwerpen zich tolerant opstelt tegenover het dragen van een hoofddoek in alle overheidsfuncties.

Gelieve zo breed mogelijk te verspreiden,
bedankt bij voorbaat,
 
Met vriendelijke groeten,
Sonia Vanderveken
Stafmedewerkster
Vrouwen Overleg Komitee
Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
tel: 02/229.38.73
fax: 02/229.38.06
vok@amazone.be
www.vrouwendag.be  
 

Son Haberler

Hits: 9436 Visitors: 3221
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.