Haberin yayım tarihi
2006-06-25
Haberin bulunduğu kategoriler

Belçika'da şiddet durmuyor/Gundem

Anvers şehrinde 6 kişi bir vatandaşı döverek ölümüne sebep oldular.

Savcılık bu olayı görenleri ifade vermeye davet etti. Savcılık ve polis tarafından olaya karışan kişilere yönelik araştırmalar devam ediyor.

Başbakan Guy Verhofdstadt son zamanlarda şiddet olaylarına yönelik VRT televizyonunda "Zevende Dag" ve ATV " televizyonunda "Waker op Zondag" adlı programlarda yaptığı açıklamalarla bu tür şiddet olaylarını yaratanlara yönelik çok sert önlemler alacaklarını açıkladı.


Anvers şehrinde meydana gelen şiddet olayı ile ilgili VRT Nieuws'in haberi


Daders busincident zijn nog op de vlucht


De zes jongeren die gisteren in Antwerpen een man hebben doodgeslagen op een bus van De Lijn, zijn nog altijd niet gevat. Het parket roept getuigen op om zich te melden.
Politie en speurders hebben de hele nacht gezocht naar de jonge daders van de dodelijke vechtpartij op een bus gisterenmiddag.
De zes waren amok aan het maken en toen een man tussenbeide wou komen, werd hij door hen geschopt en geslagen. Toen de man uitstapte, kreeg hij een fatale hartaanval.
Na het incident trokken de jongeren aan de noodrem. Op die manier gingen de deuren automatisch open en konden ze ontsnappen. De hele nacht werden ze met man en macht gezocht, maar voorlopig zonder resultaat.
Het parket laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. "Het onderzoek is geheim en de daders hoeven ook niet te weten hoe ver het staat met het onderzoek", zegt parketwoordvoerder Guido Vermeiren.
Vannamiddag doet het parket nog een officiële oproep aan getuigen van het incident op de bus om zich te melden. Zo hopen speurders meer details te verzamelen over de identiteit van de jongeren.
Het staat trouwens nog niet vast dat er een verband is tussen de slagen en het overlijden van de man, maar het het parket behandelt de zaak toch als doodslag. Daarop staan straffen tot dertig jaar cel.
 

Son Haberler

Hits: 9518 Visitors: 3230
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.