Haberin yayım tarihi
2009-10-16
Haberin bulunduğu kategoriler

Beraber Ödülü Sahiplerini Buldu..

Kısa adı UTV olan Türk Dernekler Birliği ve Willemsfonds'un birlikte düzenledigi ve eğitimde çocuğun azminin yanı sıra aile desteğinin de önemini vurgulamak için, yüksek okul ya da üniversite mezunu gençlerin ebeveynlerinin ödüllendirildiği 'BERABER ÖDÜLÜ' sahiplerini buldu.

Bu yıl birincilik ödülü Fadma El Bouakili 'nin kızı Ouafa Yacine'e verildi.
İkicilik ödülü ise Kim-win Pang'a verildi.

Bu yıl ikincisi yapılan Beraber Ödülleri UTV başkanı Sedat Kaya tarafından verildi. Ödül töreninde UTV yöneticileri ve Willemsfons temsilcileride hazır bulundular.

Bu ödüller eğitim alanın da yaşadıkları zor şartlara rağmen tüm engelleri aşarak başarılı olan göçmen kökenli ailelere veriliyor.

Bu ödül geçtiğimiz yıl 3 çocuk annesi Hava Demirkapu'ya verilmişti..

Beraber Ödülü programını 50 civarında özel bir davetli grubu izledi. programın açılışı yapılduktan sonra Roterdan Üniversitesi Tiyatro Öğrencileri tarafından okul yaşamının zorluklarını yansıtan bir oyun sergilendi. Bu oyunun ana teması ise okul, öğretmen ve öğrenci üçgeninde yaşanan olumsuzluklar karşısında siz ne yapardınız sorusu üzerine izleyicileri düşünmeye sevkeden ve sorularla katılımını sağlayarak yaşanan zorluklara dikkat çekildi.

Bu ödül törenine özellikle Belçikalılar'ın daha fazla ilgi göstermesi ise dikkat çekti.
[OpicC:13165]


Juryrapport en uitreiking BeraberPrijs 2009

De BeraberPrijs is een blijk van waardering voor de ouders of de voogd van een pas afgestudeerde student, die door inzet of acties de deelname van allochtone jongeren aan hoger onderwijs (hogescholen, universiteiten,…) duidelijk hebben bevorderd. De Beraberprijs is een initiatief van de Unie van Turkse Verenigingen en het Willemsfonds in het kader van hun samenwerkingsproject Beraber.


De jury van de Beraberprijs is ook dit jaar verheugd over de positieve verhalen van alle voorgedragen kandidaten. Alleen ouders kunnen geven zonder iets terug te verwachten. Het Willemsfonds en de Unie van Turkse Verenigingen willen deze onvoorwaardelijke liefde voor kinderen belonen met de Beraberprijs. Het gaat over ouders die hun kinderen door dik en dun steunen en er alles voor over hebben dat zij een betere toekomst tegemoet gaan. Maar het gaat ook over afgestudeerde studenten die hun ouders bedanken. Jaren hebben ze er samen hard voor gewerkt maar nu ze terugkijken, mogen ze best trots zijn. De Beraberprijs  geeft het signaal dat ouders hun kinderen moeten blijven steunen in hun levenslang leren ondanks alle mogelijke tegenslagen. En dat de kinderen die hen bedanken een voorbeeld zijn voor vele andere allochtone jongeren die zeker hetzelfde potentieel hebben.


De jury heeft dit jaar uit de voordrachten twee laureaten gekozen.

De eerste prijs bestaat uit een cadeaubon van 400€. De tweede prijs is een cadeaubon van 200€.


De eerste prijs 2009 is voor mevrouw Fadma El Bouakili, moeder van Yacine Ouafa, voorgedragen door Riet Geldof.

Fadma werd in 2001 weduwe, terwijl ze altijd afhankelijk geweest was van Yacines vader. Als analfabete vindt ze opleiding, diploma en zelfstandigheid heel belangrijk. Door haar onvoorwaardelijke liefde en steun behaalde Yacine vorig jaar zijn bachelordiploma sociaal-agogisch werk aan de Artesis Hogeschool in Antwerpen. De jury koos voor haar vanwege de moeilijke omstandigheden waarin ze toch de steunpilaar bleef van haar dankbare zoon.


De tweede prijs 2009 is voor de ouders van Kim-Win Pang: mevrouw Pui-Fan Chan en de heer Hing-Chow Pang.

Beide ouders van Kim-Win zijn geboren en opgegroeid in Hong Kong en stopten met studeren op hun elfde om te gaan werken. Omdat vader zich vooral focuste op het laten draaien van het restaurant, zorgde moeder ervoor dat hun kinderen hun studies nooit verwaarloosden. De opvoeding was altijd streng, wat zeker nodig was met 3 bengels en 1 meisje, die intussen alle vier hun studies aan het hoger onderwijs succesvol konden afronden. Ze stimuleerden niet alleen de school maar ook veel buitenschoolse activiteiten, zoals deelnemen aan de Chinese school, de muziekacademie en de jeugdbeweging. In de wat verborgen Chinese gemeenschap (in Antwerpen) participeerden de ouders actief mee in gesprekken om het belang van onderwijs te benadrukken. Tijdens de blok- en examenperiodes letten deze ouders er op dat hun kinderen zo weinig mogelijk moesten meehelpen in het restaurant. Enkel als het te druk was, werden ze van achter hun boeken gehaald. Aan de Universiteit Gent werd Kim-Win studentenvertegenwoordiger en voorzitter van de Universitaire Dansclub. Na een master in de biomedische wetenschappen werd Kim-Win onlangs bachelor in de geneeskunde.


Deze ouders mogen trots zijn op wat hun kinderen bereikt hebben. En het Willemsfonds en de Unie van Turkse Verenigingen danken hen met de BeraberPrijs om wat ze zichzelf en ons bewezen hebben: in onze samenleving hebben kinderen nog steeds onvoorwaardelijke steun en liefde van hun ouders nodig om gemotiveerd te blijven om af te studeren. 



[Zpic:13166]    [Zpic:13167]    [Zpic:13168]
[Zpic:13169]    [Zpic:13170]    [Zpic:13171]
[Zpic:13172]    [Zpic:13173]    [Zpic:13174]
[Zpic:13175]    [Zpic:13176]    [Zpic:13177]



 


Hasselt, 14 oktober 2009 (20.15 uur)


 


 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.