Haberin yayım tarihi
2011-10-29
Haberin bulunduğu kategoriler

Beringen Fatih Cami Kurban Kesimi Kararı..

Beringen belediyesi tarafından kamuoyuna verilen bilgiler ve Encümen Ahmet Koç’un açıklamalarının ardından Beringen Fatih Camii Yönetimi belediye yönetimine kurum olarak Kurban Kesim organizasyonu konusunda tavırlarını içeren bir mektup gönderdi.

Beringen Fatih Camii Sekreteri  Yücel Kahraman tarafından bizlere ulaştırılan bu yazıyı okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

Konu ile ilgili geniş yorumumuzu daha sonra bilgilerinize arzedeceğiz..

 

Diyanet Beringen Fatih Moskee

Kulturele, Sociale en Hulp vereniging vzw

Stationsstraat 57 Beringen 3582

 

Stadsbestuur Beringen

Aan het College van Burgemeester en Schepenen

Mijnschoolstraat 88 Beringen 3580

 

Beringen, 19 oktober 2011

 

Geachte mijnheer de burgemeester,

Geachte heren schepenen,

Met dit schrijven berichten wij u de beslissing van het bestuur van de Diyanet Beringen Fatih Moskee over de deelname van onze vereniging aan de organisatie van de tijdelijke slachtinrichting en slachtvloer ter gelegenheid van het Islamitisch offerfeest op 6 november dit jaar.

In hechte samenwerking met de integratiedienst Beringen hebben wij getracht een haalbare taakdeling te realiseren voor de organisatie van de tijdelijke slachtinrichting. Reeds lang laten wij weten dat de organisatie zeer belastend is voor de moskeevereniging, dit op financieel, fysiek en moreel vlak. Wij hebben samen met de integratiedienst getracht dit last te delen met andere partners die kunnen meespelen in de organisatie. De resultaten van onze vragen naar het stadsbestuur en de andere islamitische verenigingen in Beringen hebben echter onvoldoende steun opgebracht.

Op zondag 16 oktober 2011 heeft het bestuur van de Diyanet Beringen Fatih Moskee beslist om dit jaar niet als grootste partner van de slachtinrichting deel te nemen. Als het stadsbestuur zelf een alternatief heeft wensen wij wel onze steen bij te dragen binnen de mogelijkheden van de vereniging. Als door terugtrekking van onze vereniging de tijdelijke slachtinrichting ter gelegenheid van de Islamitische offerfeest 2011 niet kan georganiseerd worden door het stadsbestuur wensen wij onze geloofsgemeenschap alternatieven aan bieden voor hun offerplicht. Wij denken hierbij aan het informeren van de gelovigen over de mogelijkheid om van internationale hulporganisaties die in arme landen de offerdaad met een financiële schenking kunnen realiseren. Een ander alternatief is de mogelijkheid om de gelovigen te informeren over de diensten van de commerciële sector in eigen land en gemeente, dus hier in Beringen. Er zijn heel wat handelaars-slagers die halal vlees verkopen en ook de offerplicht van moslims kunnen realiseren.

Beide alternatieven kosten de moskeevereniging en de Beringse burgers nul euro. Wel vinden wij het nodig om de Islamitische burger in te lichten over alternatieven en de wetgeving in verband met het religieus slachten, veiligheid, dierenwelzijn en de algemene hygiëne.

Wij vragen het stadsbestuur om onze voorstel samen zo optimaal mogelijk uit te werken en uit te voeren.

Wij tekenen met hoogachting,

 namens ….Diyanet Beringen Fatih Moskee:

de voorzitter                         de ondervoorzitter                       de secretaris

Çinar Seyfettin                          Sükün Hüseyin                        Kahraman Yücel

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.