Haberin yayım tarihi
2008-10-31
Haberin bulunduğu kategoriler

'Bizim Genk' yönetici gençler arıyor..

Duyuru: 'ONS Genk' / 'Bizim Genk' yönetici gençler arıyor..

Değerli okuyucular,
 
Bugüne kadar kurulan dil ve kültür dernekleri yanlız bir millete ait bulunduğundan dolayı ceşitli dillere ve kültürlere mensup olan gençlerimize yönelik bir dernek kurmaya karar verdik. Yönetimde Belçikalı, Faslı, İtalyan, Yunan, İspanyol ve Türk gençlerinden olmak üzere Genk şehrine ait bir dernek kurmak mücadelesindeyiz. İsmi 'ONS Genk' veya 'Bizim Genk' olacaktır. Yöneticiler 17 ve 30 yaşı arasında olmak üzere her dilden 3 veya 4 gençimiz bulunacaktır.
 
Bu (haber)sitesi fesilesi ile sizlere duyuruda bulunmak isteriz. Evlatlarınız veya tanıdıklarınız varsa lütfen alttaki duyuruyu okuyup bizimle irtibata girebilir.
 
Saygılarımızla bilginize arz ederiz. 
   
Beste vrienden, waardige burgers,

Stad Genk staat bekend als de properste stad van Vlaanderen, maar ook is hij bekend om zijn goede infrastructuur, een multiculturele bevolking en een jonge populatie. Als we naar de laatste kijken moeten we jammer genoeg toegeven dat er weinig jongeren zijn die voorbeeldig zijn door verder te studeren. Ook zijn er weinig jongeren die hun weg goed vinden na hun secundaire studies. Graag willen we hierop inspelen!

Na een lang overleg met verschillende verenigingen en instellingen die zich willen richten naar jongeren, hebben we besloten om een multiculturele vereniging op te richten. Het zal een vereniging zijn dóór jongeren en vóór jongeren. 

Het bestuur zal bestaan uit 3 à 4 jongeren van Belgische-, Italiaanse-, Marokkaanse-, Spaanse-, Turkse-, Portugese- en Griekse afkomst. De leeftijdsgroep zal tussen 17 en 30 jaar zijn. Je hoeft ook niet per se een Genkenaar te zijn. Ons doelgroep zijn de jongeren tussen 12 en 26 jaar.

De vereniging zal 'ONS GENK' heten:

- (Open: open voor iedereen. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst, levensvisie, geaardheid, religie, levensopvatting,…)

- (Neutraal: zonder vooroordelen en met respect voor elkaars meningen,…)

- (Samen: samen proberen we onze doelstellingen te bereiken,…)
Hoe gaan we te werk? Er zijn twee grote luiken aan deze vereniging gebonden.

1- De filmavonden:

Elke maand hebben we een filmvoorstelling in de Schouwburg van stad Genk. Inkom is uiteraard gratis. Na de film gaan de lichten aan en krijgen de jongeren de kans om, met een microfoon in de hand, te debatteren over drie stellingen over de film of documentaire.

Hierdoor horen ze de meningen van de anderen en kunnen ze hierop inspelen.

2- De website:

Op onze website hebben we verschillende luiken, waaronder een forum, een klachtenbus, activiteiten, wedstrijden, standpunten, acties, enquêtes,…

Met de forum bijvoorbeeld zal de deelname intensiever zijn omdat de persoon tegenover u ook van Genk is. Je kan ze morgen dus misschien op straat of op school tegenkomen.

Omdat deze vereniging regionaal gebonden is en niet Federaal, Vlaams of  Provinciaal, geloven en hopen we dat deze een groot succes zal kennen. Misschiens kan dit een aanleiding geven voor de latere ONS Hasselt, ONS Maasmechelen, ONS Heusden, ONS Beringen,… 

Wij weten dat vrijwilligers een ras is dat op sterven na dood is. Als idealisten geven we de hoop nog niet op om een mooiere maatschappij op poten te zetten. Daarom zijn we nog op zoek naar bestuursleden die ons willen helpen om deze verenging op poten te zetten. Momenteel zijn we aan 9 leden gekomen, maar dat is niet voldoende. Voor we niet aan 15 leden zijn gekomen willen we nog het startschot niet geven. Dit moet zeker tegen december 2008 gebeurd zijn.

Daarom onze oproep: heb jij interesse om deel te nemen of ken je eventueel mensen die maximaal twee avonden in een maand zich willen engageren? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen voor bijkomende info. De toekomstige generatie bedankt u alvast!

Met vriendelijke groeten

Ramazan ERBAŞ
Ramazan_Erbas@hotmail.com 
0485 160 554

Son Haberler

Hits: 5943 Visitors: 3055
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.