Haberin yayım tarihi
2007-08-25
Haberin bulunduğu kategoriler

Brüksel'de İslam karşıtı 11 Eylül yürüyüşü yapılacak mı?

"Avrupa'nın İslamlaşmasına hayır" sloganı ile bir çok farklı ülkede eylemlere hazırlanan SIOE(Stop the Islamisation of Europ) adlı kuruluş Brüksel belediyesinden gerekli yürüyüş iznini alamamasına rağmen 11 Eylül günü Brüksel AP binası önünde yapmayı planladıkları yürüyüşü yapmakta kararlı olduklarını belirtiyorlar.
 
SİOE adlı kuruluş yöneticileri tarafından yapılan bir açıklamada "Müslümanların Avrupa'da demokrasi ve eşitliği yıkan şeriat kurallarını geçerli kılmayı denediğini ve bu yaklaşımın Avrupa ülkeleri anayasalarına aykırı olduğu belirtiyorlar.
 
Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığını daha da körükleyecek olan bu harekete en büyük desteği Belçika'nın Flaman kesimindeki ırkçı parti Vlaams Belang veriyor..

Brüksel belediye başkanı Fraddy Thielmans'ın farklı dinlere mensup insanları karşı karşıya getirebileceği düşüncesi ile izin vermediği yürüyüş yasağını eleştiren Vlaams Belang parti yöneticileri bu tutumun düşünce ve ifade özgürlüğü açısından doğru olmadığını ileri sürerek 11 Eylül yürüyüşünün mutlaka yapılması gerektiğini savundular.
 
Brüksel'de AP önünde yapılması düşünülen İslam karşıtı 11 Eylül yürüyüşüne katılma çağrıları devam ediyor. İslam karşıtlarını bir nevi Brüksel'de toplayarak büyük bir gövde gösterisi yapmayı tasarlayan ırkçı ve faşist gurpların taraftarlarına yaptıkları çağrılardan bir kaç örneği aşağıda veriyoruz..

Ayrıca bu yönde muhtemel provokasyonlarında olabileceğini düşünerek Belçika'da yaşayan Müslüman toplum temsilcilerinide sağduyulu, soğukkanlı ve akıllı bir duruş sergileme yönünde hazır olmaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.






Stop de Achterlijkheid
Stop de Islam
Demonstratie in Brussel


Door Keesjemaduraatje

Op 11 September 2007 wordt er in Brussel een demonstratie tegen de Islamisering van Europa gehouden. De demonstratie wordt georganiseerd door de SIOE in Denemarken en intussen hebben zich al verschillende groepen in Europa aangesloten. De groep van Rolf Ulfkotte Pax Europa doet mee, evenals groepen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. In Nederland zijn een aantal mensen in gesprek met de organisatie van SIOE om mee te doen aan de organisatie van de optocht.

Er zijn nu een aantal complicaties rond deze demonstratie opgetreden. Het is midden in de week, dus veel mensen kunnen niet deelnemen. Er is geen directe aanleiding voor de demonstratie, want er geen Europese- wet of maatregel, die een islamiserend effect heeft en binnenkort aangenomen gaat worden. Een andere factor is, dat de demonstratie intussen de aandacht heeft getrokken van extreem-rechtse groepen, die hier een goede mogelijkheid zien hun racistische programma kenbaar te maken. Daar was al rekening mee gehouden en daarom mogen er alleen de voorgeschreven en reeds van te voren aangemelde leuzen meegedragen worden. Een voorbeeld van zo'n extreem rechtse groep is Stormfront. Als klap op de vuurpeil gaat Stormfront ook nog bussen inzetten voor de demonstratie.

Helaas hebben de gematigde anti-islamisten niet op tijd kans gezien de demonstratie naar zich toe te trekken en zelf bussen te organiseren. Misschien gaat dat nog gebeuren.
In ieder geval zal het moeilijk zijn de demonstratie de uitstraling te geven die het wil hebben, namelijk vóór de democratie en tegen de islamisering.
 
Islam betekend "Onderwerping" soera van de maand: Koran 8:12…"Ik zal de ongelovigen terroriseren. Hak hun vingers af en maak hen onbekwaam omdat zij zich tegen Allah en Zijn Apostle verzetten"  Heil Allah






Dewinter handhaaft oproep tot betogen op 11 september
Filip Dewinter neemt kennis van het feit dat de betoging van het comité 'Stop the Islamisation of Europe' (SIOE) op 11 september verboden werd door Brussels PS-burgemeester Thielemans. Het is bijzonder ongebruikelijk dat een manifestatie aan het Europees Parlement wordt verboden. Wellicht heeft dit alles te maken met het feit dat het een betoging betreft tegen de islamisering van Europa.

Eerder vandaag had Filip Dewinter via zijn website een oproep gelanceerd om deel te nemen aan deze manifestatie. Filip Dewinter is niet van plan om deze oproep in te trekken en roept eenieder die zich zorgen maakt over de islamisering van Europa op om ondanks het verbod van Thielemans op 11 september om 12 uur op het Luxemburgplein aan het Europees Parlement op een waardige manier het betogingsverbod en de islamisering van Europa aan te klagen.

Blijkbaar bezwijkt PS-burgemeester Thielemans voor de druk van de radicale islam die blijkbaar nu ook reeds in Brussel bepaalt wat kan en wat niet kan. Het feit dat Thielemans tot burgemeester is verkozen door islamitische stemmen, heeft ongetwijfeld alles met het verbod te maken. De vrijheid van meningsuiting staat meer dan ooit op het spel. Het is opmerkelijk dat Thielemans in Brussel zowat alle manifestaties toestaat (steunbetogingen voor de PKK en Öcalan, betogingen van islamfundamentalisten, van extreem-links, enz.), maar dat een betoging van Europeanen tegen de islamisering van Europa blijkbaar niet kan.

Het verbod van de betoging duidt in ieder geval aan dat de islamisering van Europa volop aan de gang is en dat de Europeanen ook in Brussel geen baas meer zijn in hun eigen huis. Filip Dewinter vindt de argumenten van Thielemans die beweert dat hij de openbare orde niet kan garanderen omwille van mogelijke islamitische tegenmanifestaties larie en apekool. Thielemans moet de veiligheid van de manifestatie tegen de islamisering, die aangevraagd werd door SIOE, garanderen tegen diegenen die de betoging op een gewelddadige manier willen verstoren.

Thielemans gedraagt zich steeds meer als de grootmoefti van Brussel, die naar de pijpen danst van de radicale moslims in plaats van de burgemeester van een Europese stad te willen zijn en de vrije meningsuiting te beschermen.

http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showthread.php?p=11019 
  
  
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.