Haberin yayım tarihi
2007-04-20
Haberin bulunduğu kategoriler

Büyükelçi Fuat Tanlay:Kışkırtıcı yayınlar kabul edilemez..

Büyükelçi Sayın Fuat TANLAY, Belga Haber Ajansı tarafından 17 Nisan 2007 tarihinde yayımlanan "Saint Josse'ta bir Kürt bir Türk tarafından Ağır Yaralandı" başlıklı habere yönelik Belçika Haber Ajansı BELGA'ya ve aynı haberi yayımlayan De Morgen ve La libre Belgique gazetelerine bir mektup göndererek tepki gösterdi...

Büyükelçi Fuat Tanlay'ın tepki mektubu…Mijnheer de Hoofdredacteur,

Tot onze spijt lazen wij het bericht in uw krant van 17 april 2007, met als titel «Koerd zwaargewond na aanvaring met Turk», dat expliciet verwijst naar de ethnische oorsprong van de personen in kwestie.

Aangezien, ondanks de inspanningen van de terroristisch-separatistische organisatie PKK, er gelukkig geen segregatie noch ethnische of raciale haat bestaan in de cultuur van de burgers in Turkije, hebben wij moeite om te begrijpen waarom u probeert hier in België de ethnische verschillen te benadrukken.

Wij vragen ons af of deze foutieve aanpak bij zal dragen aan de sociale vrede in België en de integratie van onze medeburgers in de Belgische maatschappij. Zelfs als de zowel openlijke als gecamoufleerde activiteiten van de PKK, erkend als terroristische organisatie in de hele wereld, de woede opwekken van de Turkse burgers en de Belgen van Turkse origine, zijn we overtuigd dat dezen hun koelbloedigheid niet zullen verliezen en hun verontwaardiging met waardigheid zullen tonen.

Het vorige in overweging nemende, zijn wij ervan overtuigd dat u uw vastberadenheid ten opzichte van het terrorisme zult laten zien.

Met de meeste hoogachting,

Fuat TANLAY
Ambassadeur van Turkije

De Heer Yves Desmet Hoofdredacteur De Morgen Arduinkaai 29 1000 Brussel

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.