Haberin yayım tarihi
2013-11-25
Haberin bulunduğu kategoriler

Daden van racisme en islamofobie tegen drie moskeeën van Genk

Persbericht : Daden van racisme en islamofobie tegen drie moskeeën van Genk

Brussel, 24 november 2013

Het is met verbijstering dat het Executief van de Moslims van België (EMB) kennis heeft genomen van de verwerpelijke daden van racisme, islamofobie en vandalisme in de nacht van donderdag op vrijdag tegen drie moskeeën op het grondgebied van de gemeente Genk: te Sledderlo, Kolderbos en Winterslag.

Het EMB veroordeelt deze onaanvaardbare feiten, tegengesteld aan de waarden van respect en tolerantie eigen aan de meerderheid van de Belgische burgers, van welke etnische of religieuze achtergrond ook.

Het EMB wenst zijn solidariteit en steun te betuigen aan de moslimgemeenschap van Genk en staat ter beschikking van de leiders van de moskeeën en van de plaatselijke autoriteiten om deel te nemen aan elk constructief initiatief dat kan leiden tot de positieve respons van de moslimgemeenschap van de gemeente Genk.

De feiten zijn schokkend ; maar het EMB roept op tot kalmte, en vraagt de moslims niet te reageren op de provocatie tenzij via vredevolle et wettelijke procedures zoals de Islam het voorschrijft.

Het EMB is overtuigd dat haat het gevolg is van onwetendheid, en nodigt de leiders en gelovigen van de moskeeën van Genk uit hun deuren te openen voor hun niet moslim buren in een geest van vrede en tolerantie. Openheid en dialoog zijn de enige wegen naar het harmonieuze samenleven.

 

Semsettin UGURLU

Voorzitter

*******************************************

Communiqué de presse : Actes de racisme et d’islamophobie à l’encontre de trois mosquées de Genk

Bruxelles, le 24 novembre 2013

C’est avec effroi et consternation que l’Exécutif des Musulmans de Belgique (EMB) a appris que des actes odieux de racisme, d’islamophobie et de vandalisme ont été commis dans la nuit de jeudi à vendredi à l’encontre de trois mosquées de la localité de Genk (Sledderlo, Kolderbos et Winterslag).

L’EMB condamne fermement ces agissements inacceptables et injustifiables, qui sont totalement contraires aux valeurs de respect et de tolérance que partagent la majorité des citoyens belges, quelles que soient leurs origines ethniques ou religieuses.

L’EMB tient à exprimer sa plus grande solidarité et son soutien avec la communauté musulmane de Genk et se tient à la disposition des dirigeants des mosquées et des autorités locales pour participer à toute démarche constructive pouvant mener à l’apaisement au sein de la communauté musulmane et de la Ville de Genk.

Malgré le caractère choquant des faits commis, l’EMB appelle à la retenue et au calme, et enjoint les musulmans à ne pas répondre à la provocation, si ce n’est par des voies pacifiques et légales, conformément à ce que l’Islam préconise.

Enfin, convaincu que la haine ne peut naître que de l’ignorance, l’EMB invite les dirigeants et les fidèles des mosquées de Genk à ouvrir leurs portes à leurs concitoyens non musulmans, dans un esprit de paix et de tolérance. L’ouverture et le dialogue sont les seules voies qui mènent au vivre-ensemble.

Semsettin UGURLU

Président

 

Son Haberler

Hits: 9434 Visitors: 3220
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.