Haberin yayım tarihi
2010-12-16
Haberin bulunduğu kategoriler

De eerste honderd dagen van C-mine groot succes!

HONDERDENTIENDUIZEND BEZOEKERS VOOR C-MINE TIJDENS EERSTE 100 DAGEN

In de annalen van Genk zal 8 september 2010 geboekstaafd staan als het begin van een successtory zonder weerga. Die dag schreef C-mine immers geschiedenis. De Energiegebouwen openden onder massale belangstelling en wat niemand had durven hopen, gebeurde. Tijdens de eerste honderd dagen van C-mine kwamen er meer dan 110.000 bezoekers over de vloer. Een mooi bewijs dat een geïntegreerde aanpak van een stukje Genks industrieel erfgoed voor iedereen toegankelijk is. Honderdentienduizend bezoekers op honderd dagen of meer dan duizend bezoekers per dag.

Meer dan 1000 bezoekers per dag

Genk en de ganse provincie ontdekken nog elke dag een site die goed op weg is om een nieuw cultureel en creatief centrum van de derde industriestad van Vlaanderen te worden. En ook van buiten de provincie ontdekken nieuwsgierige bezoekers de vele functies van de site met verbazing en bewondering voor een icoon voor de 21ste eeuw.
 
Tijdens de openingsweek lokte de opening van het Cultuurcentrum, van de unieke pop-up shop, het volksfeest en de georganiseerde rondleidingen in de Energiegebouwen meer dan 30.000 bezoekers. De daaropvolgende weken reeg de site de ene publiekstrekker na de andere aan mekaar. De tentoonstelling Genk Door Schildersogen lokte meer dan 14.000 bezoekers en een nieuwe succestentoonstelling met portretten van de bekendste Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren is afgelopen zondag onder grote belangstelling geopend. De voorstellingen in het nieuwe Cultuurcentrum liepen en lopen moeiteloos vol. 15.000 betalende bezoekers kregen in de twee zalen van het Cultuurcentrum de voorbije honderd dagen voorstellingen te zien van uiteenlopende disciplines, van volkse kunst van eigen bodem met Muntagna Nera tot de global dance van Sidi Larbi Cherkaoui.
 
Alleen al in november passeerden ruim honderd gegidste groepen de site en dan worden de vele vrije bezoekers en congresgangers die het gebouw op eigen houtje verkenden, nog niet eens meegerekend. Een toeristisch succes en het levende bewijs dat de unieke mix van low en high culture een schot in de roos is. Creativiteit, innovatie, talentontwikkeling, cultuur, design, het vindt allemaal zijn plaats op C-mine, als was het een eenvoudige puzzel.
 
Speciale Actie See mine Pop-up Shop: exclusieve 100-dagen korting van 20% op de hele collectie op 17-18-19 december

Om het succes van C-mine te vieren, biedt de pop-up shop de bezoekers op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 december 2010 een korting aan van maar liefst 20 %. Hier vind je design voor onder de kerstboom uit alle prijsklassen en voor ieder wat wils: Wat dacht je van de leuke knutselpakketten 'create you own monster' voor de kinderen? Of de speciaal voor de See Mine Pop-up Shop gecreëerde zijden sjaal van Bent Van Looy voor een vriendin? Een Slow Light kaarsenset voor mama? En die unieke designlamp voor jezelf?
 
Meer info

De See Mine Pop-up Shop is nog geopend tot 31 december 2010 van donderdag tot zondag, telkens van 14u00 tot 19u00.

Op 24 en 31 december is de Pop-up shop uitzonderlijk geopend van 11u00 tot 16u00. Op kerstdag is de winkel gesloten. De shop kan je vinden in het designcentrum, eerste verdieping van de C-mine Energiegebouwen. 
 
C-mine Bezoekersonthaal
Tel. 089 65 44 90
c-minebezoekersonthaal@genk.be 
www.c-mine.be  
 
Verantwoordelijke mandatarissen:
Burgemeester Wim Dries
Tel. 0476 69 90 03
burgemeester@genk.be  
 
Schepen Erik Gerits, bevoegd voor Economie en Toerisme en Evenementen
Tel. 0476 30 13
erik.gerits@genk.be   
 
Schepen Anniek Nagels, bevoegd voor Cultuur, Jeugd en Studentenzaken
Tel. 0476 69 90 06
anniek.nagels@genk.be  
 
Dienst Communicatie
Stad Genk
info@genk.be
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.