Haberin yayım tarihi
2013-01-10
Haberin bulunduğu kategoriler

De epidemie is officieel aangekondigd İn Belgie

De epidemie is officieel aangekondigd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP).

Later dan buurlanden

Nadat onze buurlanden al geteisterd werden door de jaarlijkse griepepidemie, is nu ook ons land aan de beurt. Nadat de voorbije weken een verhoogde griepactiviteit werd waargenomen, voldoet België vanaf vandaag aan alle criteria om te spreken van een echte griepepidemie. De voorbije twee weken bereikte het aantal mensen dat met griepachtige symptomen een huisarts contacteerde de "epidemische drempel". Dat is het officiële signaal om de griepepidemie in te luiden.

Scholen

Sterkst getroffen groepDe sterkst getroffen leeftijdsgroep zijn de schoolgaande kinderen. Opmerkelijk genoeg is het aantal griepgevallen in deze leeftijdsgroep de afgelopen week lichtelijk gedaald. "Niks ongewoons" vertelt Dr. Françoise Wuillaume van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. "Met de schoolvakantie is de circulatie van het griepvirus bij die kinderen wat gedaald. Nu de lessen weer zijn hervat, krijgt het griepvirus weer volop de mogelijkheid om zich te verspreiden."

Vaccin

Momenteel circuleren er drie types van het influenzavirus: het B-virus, het virus A(H1N1)v en het virus A(H3N2). Ze zijn alle drie opgenomen in het vaccin. Dat het nu te laat is om je te laten vaccineren, wil Dr. Wuillaume niet gezegd hebben. "Het ideale moment voor vaccinatie is voorbij. Maar wie zich nu nog laat vaccineren, zal toch nog beschermd zijn gedurende het grootste deel van de epidemie. Een griepepidemie duurt immers doorgaans acht tot twaalf weken, en het vaccin heeft twee weken nodig om bescherming te garanderen."

Belangrijk om weten: Antibiotica helpen niet tegen de griep, aangezien het om een virale infectie gaat.

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.