Haberin yayım tarihi
2008-01-26
Haberin bulunduğu kategoriler

Dewael wil buitenlanders aan het werk zetten..

24 januari 2008 - Open Vld-minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael wil buitenlanders en migranten in ons land aan het werk zetten in de zogenaamde 'knelpuntberoepen'. In de loop van volgende week gaat minister Dewael aan tafel zitten met de gewestelijke ministers van Werk. Hij wil op de eerste plaats polsen naar hun bereidheid om buitenlanders onder strikte voorwaarden een tijdelijke arbeids –en verblijfsvergunning te geven.

Dewael: "Economische migratie mag geen afbreuk doen aan onze inspanningen tegen werkloosheid. Maar er is nu eenmaal in ons land een gebrek aan gekwalificeerd personeel en mankracht. En dat bedreigt onze concurrentiekracht." 

Op dit moment staan 10.000den knelpuntvacatures open en kampen sommige bedrijven met een chronisch personeelstekort. Deze verminderde productiviteit is op termijn ook nefast voor ons land. Hoe meer mensen we aan het werk zetten, hoe sterker onze economie wordt. Daarom lanceerde Open Vld al in haar verkiezingscampagne van vorig jaar het concept van de economische migratie. Het zou bedrijven in ieder geval meer ruimte geven hun openstaande vacatures in te vullen.
 
Minister Dewael voegt nu de daad bij het woord en wil het concept ook in praktijk zetten. Om na te gaan in hoeverre de gewestelijke ministers bereid zijn mee te werken, gaat Dewael met hen in de loop van volgende week rond de tafel zitten. De gewestelijke ministers van werk zijn: Frank Vandebroucke (sp'a) voor Vlaanderen, Jean-Claude Marcourt (PS) voor Wallonië en Benoît Cerexhe (CDH) voor Brussel.
 
Minister Dewael: "Het voorstel is dat we voor de vacatures die niet opgevuld raken, eenmalig en voor korte periode een beroep doen op buitenlanders die beschikken over de nodige competenties. Let op, dat kan enkel gebeuren onder strikte voorwaarden. We moeten eisen stellen qua taalkennis, men moet een vaststaand werkaanbod in ons land kunnen aantonen, men moet beschikken over de nodige competenties voor de knelpuntberoepen."

Kaynak:Hakan Çeliköz..
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.