Haberin yayım tarihi
2008-01-24
Haberin bulunduğu kategoriler

Doğu-Batı ilişkileri ele alınacak..

Limburg Bölgesinin balaşılı Türk kökenli siyasetçilerinden Selahattin Koçak De Buren adlı kurumun öncülüğünde organize edilen trtışma porgramına katılacak..
 
Ünlü Belçikalı gazeteci Rob Heirbaut'un Moderatörlüğünü yapacağı "Sturen bij de Moslimburen" adlı tartışma programında batı dünyası, doğudaki Müslüman ülkelerin idari yapıları, batı dünyası bu ülkelerin yapılarına karışmalı mı? gibi sorulara cevap aranacak olan tartışma programında Avrupa parlementosu milletvekilleri Joost Lagendijk (Groenlinks) en Jan Marinus Wiersma (PvdA) Beringen belediye encümeni Selahattin Koçak ve Orta-Doğu uzmanı Bertus Hendriks katılacaklar..
 
Encümen Selahattin Koçak Avrupa siyasetinin ünlü isimlerine karşı Müslüman ülkelerinin durmunu savunacak..
 
Debat | Sturen bij de moslimburen
met (v.l.n.r.):
Jan Marinus Wiersma, Selahattin Koçak, Joost Lagendijk & Bertus Hendriks
moderator: Rob Heirbaut
DI 29.01 | 20:00

Het debat
deBuren organiseert een debat naar aanleiding van Sturen bij de moslimburen: hoe Europa de democratie kan bevorderen van Europarlementariërs Joost Lagendijk (Groenlinks) en Jan Marinus Wiersma (PvdA). In dat recent verschenen boek breekt het Nederlandse tweetal een lans voor een sterkere Europese politiek op het gebied van de democratisering van omringende 'moslimburen'.

De twee Europese politici gaan onder leiding van VRT-journalist Rob Heirbaut in discussie met Selahattin Koçak, schepen in Beringen en prominent SP.A-lid, en Bertus Hendriks, Midden-Oostendeskundige en veelgevraagd commentator in de Nederlandse media.

Het boek
In Turkije hebben moslimdemocraten hun land dichter bij het lidmaatschap van de Europese Unie gebracht, en de EU heeft grote invloed op het democratiseringsproces. In landen als Marokko en Egypte echter, wordt de politieke islam steeds belangrijker, en Europa heeft vooralsnog het nakijken. In Sturen bij de moslimburen pleiten Joost Lagendijk en Jan Marinus Wiersma voor een heldere en effectieve rol van Europa bij de democratisering en modernisering van de moslimburen. Dialoog maar soms ook confrontatie met de politieke islam is daarbij cruciaal, zo stellen zij.
 
debat | DI 29.01.08 | 20.00 > 21.30

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

gratis | reserveren aanbevolen:

T +32(0)2 212 1930

İnfo@deburen.eu
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.