Haberin yayım tarihi
2007-12-05
Haberin bulunduğu kategoriler

Dynamic Cities Need Women: Slotverklaring

PERSMEDEDELING      

In bijlage gaat de Engelstalige slotverklaring 'De verklaring van Brussel' (Nederlandstalige versie later beschikbaar) van het Internationale forum 'Dynamic Cities Need Women' dat vandaag woensdag 5 december 2007 werd afgesloten en dat bijeenkwam in Brussel op initiatief van Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Brigitte Grouwels met de steun van Minister van Externe Betrekkingen van Brussel, Guy Vanhengel. 
 
Het forum weerhield volgende bijzondere aandachtspunten : 
Het pleit voor de uitbouw van "safe cities for women" en dit zowel op het werk, als thuis, als in de openbare ruimte.
 
Vrouwen moeten meer opgeleid worden voor technologische beroepen, informatica, architectuur... Dit is belangrijk voor de opmaak van stadsplannen en de uitbouw van steden op vrouwenmaat.
 
Inzake het leefmilieu : vrouwen zijn het best geplaatst voor de beheersing en het verminderen van de afvalberg die vooral geproduceerd wordt in steden, zoals ook steden de grootste producenten zijn van CO2.
 
De gevoeligheden van vrouwen moeten aanwezig zijn in alle domeinen : ruimtelijke ordening, de mobiliteit in de stad, de huisvesting en zeker ook in het sociaal beleid want de armoede komt vooral voor in de steden. Bovendien vervrouwelijkt de armoede (alleenstaande moeders).
 
De overheidsbudgetten moeten evenwichtig verdeeld worden en rekening houden met de gevoeligheden van mannen en vrouwen (genderbudgetting).
 
Het beleid moet uitgebouwd worden, rekening houdende met de participatie van grote bevolkingsgroepen, dus ook van vrouwen cfr. Porte Alegre in Brazilië en Pune in Indië.
 
Staatssecretaris Brigitte Grouwels is bijzonder tevreden met de opkomst van dit eerste Internationale Forum :
 
650 aanwezigen tijdens de openingsceremonie in Bozar in aanwezigheid van HKH Prinses Mathilde,
 
72 deelnemende landen (alle 27 landen van de Europese Unie, Canada, de Verenigde Staten en 43 andere),
 
80 sprekers verdeeld over 20 workshops continu 350 deelnemers
 
Dit eerste Internationale Forum krijgt volgend jaar een vervolg in een andere wereldstad. Staatssecretaris Grouwels zal de conclusies van dit Forum ook overmaken aan de voltallige Brusselse Regering met het oog op de verdere ontwikkeling van het gelijkekansenbeleid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 
 
 Voor meer info:   Dirk De Backer
                              Persadviseur 
     Tel: 02/517.13.35 
     GSM: 0497/59.99.19  
     ddebacker@grouwels.irisnet.be 
      www.brigittegrouwels.com 
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.