Haberin yayım tarihi
2015-06-05
Haberin bulunduğu kategoriler

EMB IS ABSOLUUT GEEN VRAGENDE PARTIJ

PERSBERICHT

04 juni 2015

Via de pers hebben we kennis genomen van de wens in hoofde van de Minister van Justitie om een Nederlandstalig College binnen het Executief van de Moslims van België te «vergemakkelijken» om het «functioneren van het EMB te verbeteren». Volgens onze informatie is deze verklaring het gevolg van uitwisselingen die de Minister zou gehad hebben met sommige leden van de moslimgemeenschap.

We maken van de gelegenheid gebruik eraan te herinneren dat de moslimgemeenschap van België haar instelling juist heeft geherstructureerd via de vernieuwing van het EMB. Dit is het gevolg van een inzet van meer dan zes jaar en van voortdurend overleg.

De Cöordinatieraad van Islamitische instellingen van België* (CIB) is ontstaan in het kader van dit overleg en is «belast met het verdedigen van de belangen van de moslimgemeenschap in de andere aspecten dan de temporalia van de islamitische eredienst. Het is de overleginstantie van het Representatief Orgaan van de Islamitische Eredienst van België in het kader van zijn vernieuwing».

In het kader van onze opdracht wijzen we erop dat het EMB reeds sinds 2005 werkt met een administratieve opsplitsing qua taal et met een Nederlands- en Franstalige administratie. De dossiers met een gewestelijk of communautair karakter worden door de leden van het EMB beheerd in functie van hun taalregime, maar binnen het respect van de institutionele hiërarchie en van de beslissing voerende instanties van het EMB.

Met dit bericht wensen we te bevestigen dat de moslimgemeenschap van België absoluut geen vragende partij is voor om ‘t even welk initiatief van de overheid in verband met een aanpassing van het functioneren van het EMB zoals het vastgelegd is in zijn Intern Werkingsreglement, en zich dus ook kant tegen alles wat zou kunnen begrepen worden als een reële splitsing

ECHALLAOUI Salah 0483/086874 (Porte-parole Francophone)

BEYAZGUL Coskun 0499/279035 (Porte-parole Francophone)

CHAHBI Tahar 0479/546023 (Nederlandstalig Woordvoerder

Son Haberler

Hits: 5963 Visitors: 3055
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.