Haberin yayım tarihi
2017-11-25
Haberin bulunduğu kategoriler

EMB schorst de adjunct imam van een moskee in Leuven

Persbericht – 24 november 2017

De Voorzitter van het EMB schorst de adjunct imam van een moskee in Leuven

Een Nederlandstalig dagblad heeft deze vrijdag 24 november 2017 het uittreksel gepubliceerd van een preek van een imam van een moskee van Leuven, waarin laatstgenoemde de mogelijkheid overwoog voor een man om « zijn vrouw licht te slagen indien zij zich niet goed gedraagt ».

Dit soort uitspraken is onanvaardbaar want het legitimeert geweld tegen de vrouwen.

Een commissie ad hoc van het EMB heeft de imam die verantwoordelijk zou zijn voor deze preek gehoord en dat was in dit geval de adjunct imam van de moskee.

In afwachting van de besluiten van het intern onderzoek in dit dossier heeft de Voorzitter van het EMB, in overleg met de Raad der Theologen die met het EMB samenwerkt, als voorzorgsmaatregel, beslist om de imam te schorsen.

Communiqué de presse – 24 novembre 2017

Le Président de l’EMB suspend l’imam auxiliaire d’une mosquée de Louvain

Un journal néerlandophone a publié, ce vendredi 24 novembre 2017, l’extrait du sermon d’un imam d’une mosquée de Louvain, dans lequel ce dernier évoque la possibilité pour l’homme de « frapper légèrement sa femme si celle-ci se comporte mal ».

Ce genre de déclaration est inacceptable car il légitime la violence contre les femmes.

Une commission ad hoc de l’EMB a entendu l’imam qui serait à l’origine de ce sermon, en l’occurrence, l’imam auxiliaire de la mosquée.

Dans l’attente des conclusions de l’instruction interne du dossier, le Président de l’EMB, en concertation avec le Conseil des Théologiens attaché à l’EMB, a pris la décision de suspendre l’imam par mesure préventive.

Son Haberler

Hits: 8765 Visitors: 3172
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.