Haberin yayım tarihi
2023-10-19
Haberin bulunduğu kategoriler

EMB VEROORDEELT TEN STELLIGSTE DE AANVAL OP HET AL AHLI ZIEKENHUIS IN GAZA

Brussel, 19 oktober 2023

Persbericht

Het Executief van de Moslims van België veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen het bombardement op het Al-Ahli ziekenhuis in Gaza.

Het Bureau van het Executief van de Moslims van België (EMB) veroordeelt ten stelligste de aanval op het Al Ahli ziekenhuis in het centrum van Gaza, waarbij meer dan 500 burgers omkwamen en honderden anderen gewond raakten. Wij veroordelen alle aanvallen op burgers, waar ze ook vandaan komen.

De burgerslachtoffers van deze aanval zijn voornamelijk kinderen en vrouwen. Dit onbeschrijflijke geweld is een duidelijke schending van het internationaal recht.

De internationale gemeenschap draagt een historische verantwoordelijkheid voor deze langdurige menselijke tragedie die het Palestijnse volk treft, terwijl de hele wereld al tientallen jaren zwijgend toekijkt.

Leiders van over de hele wereld moeten onmiddellijk ingrijpen om een einde te maken aan deze tragedie. Burgers moeten koste wat kost beschermd worden en het internationaal recht moet door Israël en Hamas worden gerespecteerd zonder enig voorwendsel of enige voorwaarde.

We roepen de internationale gemeenschap op om in te grijpen voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en te werken aan echte vrede in de regio in overeenstemming met de resoluties van de Verenigde Naties.

We roepen ook alle moslims in ons land op om te bidden voor alle slachtoffers, de gewonden en voor vrede in de wereld.

Tot slot moedigen we de verschillende gemeenschappen en componenten van onze samenleving aan om te werken aan vrede, samenleven, wederzijds respect en te strijden tegen haat en alle vormen van minachting voor anderen.

Namens het Bureau van het EMB,

Mehmet Üstün
Voorzitter

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.