Haberin yayım tarihi
2006-07-31
Haberin bulunduğu kategoriler

En başarılı Politikacı:Yves Leterme/Gündem

Flaman Bölgesi Başbakanı Yves Leterme Belçika'da en becerikli politikacı olarak görülüyor. Bu konuda çeşitli Flaman gazetelerinin yaptığı anketleri ve açıklamaları aşağıda veriyoruz. 

Kiezers vinden Yves Leterme meest bekwame politicus
 
Vlaams minister-president Yves Leterme wordt als de meest bekwame politicus van het moment beschouwd. Ook premier Guy Verhofstadt, Frank Vandenbroucke en Jean-Luc Dehaene scoren hoog in de top 10 van meest bekwame politici.

Dat blijkt uit de "Imagoscan90", een gedetailleerd imagoprofiel van negentig bekende politici, die het Centrum voor Politieke en Electorale Marketinganalyse (POEMA) van de VUB driemaandelijks samenstelt. Minister van Defensie André Flahaut werd door de deelnemers aan de peiling uitgeroepen tot minst bekwame politicus van het moment.

Ook Bert Anciaux, Freya Van den Bossche en Margriet Hermans genieten weinig vertrouwen. De rest van de top 10 van minst bekwame politici wordt volledig ingenomen door politici van Vlaams Belang, uitgezonderd Laurette Onkelinx en Karel De Gucht. De Imagoscan90 van juli geeft rangschikkingen van politici op twaalf eigenschappen.

Algemeen voert Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter het lijstje van de dertig meest zichtbare politici van het moment aan. Zijn totale zichtbaarheid bedraagt 57,1 procent tegenover 56,2 procent in maart. Dit betekent concreet dat 57,1 procent van de 20.000 panelleden Dewinter nomineert voor een van de twaalf positieve of negatieve imago- en reputatiekenmerken. Bij Filip Dewinter is 24,7 procent van de kenmerken positief en 32,4 procent negatief.

Andere zeer zichtbare politici zijn Yves Leterme (51,6 positieve zichtbaarheid en 2,9 procent negatieve zichtbaarheid), Guy Verhofstadt (34,1 procent positief; 15,1 procent negatief), Jean-Marie Dedecker (33,1 procent positief; 11,6 procent negatief) en Elio Di Rupo (26,2 procent positief; 15,6 procent negatief). Opvallend is de uitgesproken negatieve score voor onder meer Margriet Hermans (2,2 procent positief; 32,5 procent negatief), Karel De Gucht (8,3 procent positief; 26,1 procent negatief), André Flahaut (0,7 procent positief; 30,6 procent negatief) en Bart Somers (0,4 procent positief; 17,8 procent negatief).

De panelleden werden ook gevraagd welke politici in hun ogen het meest en het minst actief zijn. De VLD'ers Vincent Van Quickenborne en Jean-Marie Dedecker komen hier als winnaars uit de bus. Van Margriet Hermans, Anke Van Dermeersch en André Flahaut heeft de kiezer een zeer lage dunk wat de mate van activiteit betreft.

Flaman "Gazet van Antwerpen" gazetesinin haberi…

Yves Leterme meest bekwame politicus

Vlaams minister-president Yves Leterme is volgens de kiezers de meest bekwame politicus van het moment. Dat blijkt uit de Imagoscan90, een gedetailleerd imagoprofiel van 90 politici opgesteld door de VUB. Ook premier Guy Verhofstadt, Frank Vandenbroucke en Jean-Luc Dehaene scoren hoog in de top tien van meest bekwame politici.

Minister van Defensie Andre Flahaut werd door de deelnemers aan de peiling uitgeroepen tot minst bekwame politicus van het moment. Ook Bert Anciaux, Freya Van den Bossche en Margriet Hermans genieten weinig vertrouwen. De rest van de top tien van minst bekwame politici wordt volledig ingenomen door politici van Vlaams Belang, uitgezonderd Laurette Onkelinx en Karel De Gucht. De Imagoscan90 is gebaseerd op gegevens afkomstig van de Stemmenkampioen, een maandelijkse politieke online-peiling bij 20.000 kiezers, uitgevoerd door de VUB in opdracht van Het Laatste Nieuws.

Flaman "De Morgen Gazetesi" haberi

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.