Haberin yayım tarihi
2009-03-23
Haberin bulunduğu kategoriler

Executif Basın Bildirisi

Kısa adı EMB olan Belçika Müslümanları remsil Organı-Executif bir basın bildirisi yayımlayarak kurumun geleceğinin belirlenmesi bağlamında oluşturulan yenilenme komisyonu çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgiler sundu.

EMB tarafından haber sitemize iletilen basın bildirisini okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.




Persbericht
 
Overleg ter vernieuwing van de Executieve van de
Moslims van België (EMB)
 
Een Commissie ter Vernieuwing van de Instelling werd op 13 juni 2008 opgericht door de Algemene Vergadering van de Moslims van België (AV), waar de EMB uit voortkomt, om in overleg te treden met de moslimgemeenschap, met het oog op de vernieuwing van de representatieve instantie van de moslims van België.

Deze Commissie, samengesteld uit een twintigtal leden vanuit de AV en de EMB, is federaal in haar concept, maar houdt rekening met de specifieke aspecten van de gewesten. Het Bureau van de AV, bestaande uit een voorzitter en twee ondervoorzitters, is verantwoordelijk voor de coördinatie. Ze komt regelmatig samen om bijeenkomsten met externe belanghebbenden voor te bereiden, voornamelijk uit de moslimgemeenschap.
 
Ze heeft een studiedag georganiseerd op zaterdag 24 januari 2009 in de lokalen van de EMB, in aanwezigheid van haar leden, meerdere genodigden, academici en van de voorzitters van de vorige Executieven. Het doel was om ideeën en toekomstplannen voor de instelling uit te wisselen. Deze dag was zeer interessant en constructief en heeft geleid tot verscheidene eerste convergentiepunten tussen de verschillende belanghebbenden.
 
Andere overlegbijeenkomsten met de moslimgemeenschap worden gepland over het hele jaar 2009, ondermeer met de verantwoordelijken van de Unies en Federaties der moskeeën, verantwoordelijken van moskeeën die niet aangesloten zijn bij zulk een unie of federatie, leden van de Liga der Imams, van de Raad der Theologen, vertegenwoordigers van de islamleerkrachten en islamconsulenten.
 
Een persconferentie zal in de nabije toekomst worden georganiseerd om een stand van zaken van de debatten mee te delen.
 
Bewust van de uitdagingen die deze besprekingen in verband met een nieuwe structuur van het representatief orgaan van de islamitische eredienst inhouden, hoopt de Commissie ter Vernieuwing van de Instelling de eerste conclusies van haar werkzaamheden voor te leggen aan de moslimgemeenschap van België, alsook aan de samenleving in haar geheel, tijdens de maand december 2009. 
 
  Semsettin UGURLU                                             Nordine TAOUIL
Voorzitter van de EMB                                       Voorzitter van de AV
                       
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.