Haberin yayım tarihi
2011-12-17
Haberin bulunduğu kategoriler

Genkse Wegen Worden Grondig Aangepakt.

In het komende jaar wordt er flink geïnvesteerd in de Genkse wegen. Zo wordt er vooreerst de winterschade weggewerkt. Daarnaast is er ook een vol programma voor de dienst Wegenwerken. Naast het herstellen van de wegen zullen zij ook de verkeersveiligheid verhogen door enkele ingrepen in onder anderen de Molenstraat en in de wijk Vlakveld.

Winterschade wegwerken

“De wegen hebben door de strenge winter extra geleden”, aldus schepen Çaglar. “Daarom moeten we ons onderhoudsprogramma versnellen en zullen er verschillende wegen grondig hersteld moeten worden. De werken starten in het voorjaar van 2012.” Concreet worden enkele grote werken uitbesteed aan een aannemer. Op zijn programma staat onder anderen herstellingen op de grotestraat, de berglaan, de hoogstraat, de swinnenwijerweg, de broederstraat, de klotstraat, de woudstraat, de essenlaan, de bergbeemdstraat, de sint-lodewijkstraat en de Zuiderring. Verder wordt ook de rotonde op de splitsing rozenkranslaan en dominikanenlaan en die op de splitsing rozenkranslaan en melbergstraat onder handen genomen.

Verkeersveiligheid verhogen

Ook aan de veiligheid op de Genkse wegen zal er in 2012 gewerkt worden. “Op de planning staat de renovatie van voetpaden in Kolderbos en Molenblook”, aldus de schepen. “Verder is er de verhoging van het kruispunt van de Molenstraat en de Armand Maclotlaan. In Vlakveld worden er enkele wegen strategisch afgesloten zodat het sluipverkeer in de wijk zal afnemen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit het uitgebreide programma van geplande werken.”

Meer info:

Dienst Wegenwerken

Raf Canini

Tel. 0475 56 21 00

Verantwoordelijke mandataris:

Schepen Ali Çaglar, bevoegd voor Openbare Werken, Ontwerp en Meting en Leefmilieu

Tel. 0476 69 90 02

Ali.Caglar@genk.be

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.