Haberin yayım tarihi
2008-11-22
Haberin bulunduğu kategoriler

Gent'te göçmen kökenli vatandaşlara stajyerlik imkanları hk...

Sevgili basın mensupları,
 
Gent Belediyesi Personel Komisyon toplantısında Gent Belediyesi çalışanları ve stajyerlerinin şehrin kimliğini yansıtmasındaki önemi üzerinde durulmasına değinerek, belediyeye alınan gömen kökenli stajyerlerin sayısının da artırılması ve göçmen kökenli halkın belediyedeki bu imkanlar konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirttiğime dair hem Türk ve hemde Belçika medyası için hazırlanan basın bildirisini sizin de ilginize sunuyorum.
 
Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
 
İlknur Cengiz
 
Gent VlaamsProgressieven Belediye uyesi
www.ilknurcengiz.be 
 
12% van de stageplaatsen bij de stad Gent ingevuld door allochtonen
 
In 2006 werden 19 van de 131 stageplaatsen bij de stad ingenomen door allochtonen. In 2007 ging het om 10 van de 103 terwijl er dit jaar tot nu toe 11 van de 91 stageplaatsen ingevuld werden door allochtonen. Dat antwoordde schepen van Personeel Pehlivan gisteren tijdens de commissievergadering op een vraag van gemeenteraadslid Ilknur Cengiz (VlaamsProgressieven).
 
De Stad streeft ernaar dat de samenstelling van het Gents stadspersoneel een afspiegeling wordt van de Gentse bevolking. Daarom moet het aantal personeelsleden van allochtone afkomst (op dit moment 4%) nog omhoog. Eén van de basisvereisten daarbij is dat allochtonen de stad als werkgever (leren) kennen.
 
Uit de cijfers blijkt in elk geval dat het percentage stagiairs van allochtone afkomst een stuk hoger ligt dan die 4% ongeveer procent. In 2006 was 14,5% van de stagiairs van allochtone afkomst, in 2007 bijna 10% en dit jaar voorlopig 12%.
 
'De cijfers zijn uiterst bemoedigend', aldus Ilknur Cengiz: 'Door het organiseren van stages en opleidingen geeft de stad jongeren de kans om een eerste werkervaring op doen, leren ze de stad als werkgever van binnenuit kennen en kunnen ze eventueel doorgroeien tot de werknemers van morgen'.
 
Het Vl.Pro-raadslid hoopt dan ook dat een goed uitgewerkt stagesysteem als hefboom kan dienen voor een divers personeelsbestand.
 
 

Son Haberler

Hits: 5943 Visitors: 3055
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.