Haberin yayım tarihi
2017-03-16
Haberin bulunduğu kategoriler

GEPLANDE ACTIVITEIT IN GENK GEANNULEERD.

Turkse Culturele Vereniging annuleert activiteit van nu zondag

Nu zondag 19 maart was er om 17 uur een activiteit gepland van de Turkse Culturele Vereniging in de Genkse feestzaal Anatolia. Het stadsbestuur vernam vanmiddag van de organisatie dat zij hebben besloten deze activiteit te annuleren. Dat nadat bekend raakte dat het Vlaams Belang ter plekke een manifestatie wilde organiseren.

Cengiz Acik, voorzitter van de Turkse Culturele Vereniging verwoordt het zo in zijn Facebookbericht: "In het kader van het referendum in Turkije hadden wij voor komende zondag een bijeenkomst gepland in zaal Anatolia. We vernemen vandaag de aanvraag voor een protestactie. Het Genkse samenlevingsmodel, waar ik zelf en leden uit mijn vereniging iedere dag aan meewerken, komt onder druk te staan nu de veiligheid hierdoor mogelijk in het gedrang komt. Ons uitgangspunt is altijd geweest om een rustig en vreedzaam debat te voeren en we betreuren dat andere partijen hier misbruik van maken. Wij gaan niet mee in het discours van polarisering en geloven eerder in het Genkse samenlevingsmodel, waar we zelf deel van uitmaken. We willen niet dat de veiligheid van onze mensen en de Genkenaren in het gedrang komt. We nemen in deze dan ook onze verantwoordelijkheid door de geplande activiteit te annuleren."

Burgemeester Wim Dries nam deze namiddag kennis van de beslissing van de Genkse vereniging: "Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in Genk. Het is goed dat deze Genkse vereniging weigert mee te gaan in confrontatie en polarisering en ik heb respect voor hun beslissing om de activiteit van komende zondag te annuleren. Ik heb hierover contact gehad met Chris Janssens van de Genkse afdeling van Vlaams Belang, die laat weten af te zullen zien van hun aanvraag tot manifestatie na ontvangst van een bevestiging van annulatie namens de vereniging."

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.