Haberin yayım tarihi
2007-11-15
Haberin bulunduğu kategoriler

Gva gazetesinin haberi Belçikalıları da rahatsız etti..

Danimarka'da dün yapılan genel seçimlerde Müslüman kökenli adayların gösterdiği başarı Belçika'da bazı odaklarıda rahatsız etmiş durumda.
 
Flaman bölgesinin en çok okunan gazetelerinden olan Gazet van Antwerpen'de çıkan bir haber ile bu seçimlerin asıl galibinin Müslüman göçmenler olduğu şeklinde yapılan haberin sunuluş şekli duyarlı okurları oldukça rahatsız etmiş gözüküyor.
 
GVA gazetesinin haberinde Filistin kökenli bir işadamı olan Nasser Khader adlı bir Danimarkalı göçmenin liderliğini yaptığı "Yeni birlik-Nieuwe Alliantie" adlı partinin 5 milletvekili ile parlementoya girmesini gündeme getiriş şekline okurlardan da tepki geldi. Bu bağlamda GVA gazetesine bir tepki mektubu gönderen bir okur bu haberin insanları aşağıladığını belirterek gazetecilik etiğine uymadığını belirtiyor.
 
Aşağıda haber ve tepki yazısını okurlarımızın bilgisine sunuyoruz..
 
GVA gazetesinin haberi..

Moslim-migrant 'wint' Deense stembusslag

De liberaalconservatieve tweepartijencoalitie van de Deense premier Anders Fogh Rasmussen kan verder regeren.

De gok van de premier, die twee weken geleden vervroegde verkiezingen uitschreef, is geslaagd, ondanks het verlies van zes zetels voor diens eigen liberale partij. "Dit is een goede dag voor Denemarken", aldus Rasmussen (54) die aan zijn derde ambtstermijn kan beginnen, dankzij het succes van de partij die zijn minderheidskabinet de voorbije jaren steunde: de populistische Deense Volkspartij van Pia Kjaersgaard, die een zetel won en nu waarschijnlijk een nog grotere greep op het regeringsbeleid zal opeisen - met vooral een nog strakker (anti)migratiebeleid. Dat staat haaks op het feit dat de echte winnaar van de voorbije verkiezingen uitgerekend een migrant is: de in Syrië geboren Palestijnse zakenman Naser Khader (foto), leider van de Ny Alliance (Nieuwe Alliantie) die met 5 zetels in het Deense parlement verschijnt. Khader liet voor het eerst van zich horen tijdens de Deense cartoon-controverse twee jaar geleden. Hij trad toen op als bemiddelaar en als woordvoerder van gematigde moslims - wat hem de haat en de woede van radicale geloofsgenoten opleverde (zodat hij tijdens de voorbije campagne voortdurend met politiebegeleiding moest optreden).

Premier Rasmussen moet nu beslissen of hij onderhandelingen opent met Khader, die al liet weten bereid te zijn om aan een coalitie mee te werken - hoewel zijn standpunten over migratie vaak botsen met die van de Deense Volkspartij.
 
Okur tepkisi..
Beste Veerle, je hebt geen enkele reden om me als racist te bestempelen. Het stoort me helemaal niet dat Nasser Khader een moslim is ! Ik reageer enkel omdat de titel van dit artikel fout is : iemand die slechts 2,8 % van de stemmen haalt, kan je niet uitroepen tot winnaar van de verkiezingen. Deze partij is de kleinste fractie uit het Deense Parlement ... Ook jouw informatie is incorrect : Je schrijft dat hij de grootste vooruitgang heeft geboekt. Maar de vooruitgang van bv de "Socialistisk Folkepart" partij is 2,5 x groter dan de vooruitgang van de "Ny Alliance" van Nasser. Dus stop aub met onmiddellijk mensen te beledigen, het toont enkel aan hoe gefrusteerd je zelf bent. groetjes
Okur..B.D..
 
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.