Haberin yayım tarihi
2007-10-06
Haberin bulunduğu kategoriler

Hollanda'da 5 kişiden biri Kuran'ın yasaklanmasını istiyor..

Hollanda'da yapılan bir araştırmaya göre her 5 gençten biri Kuran'ın yasaklanmasını istiyor..Her 3 gençten ikisi ise Adolf Hitler'in "Mein Kampf/Kavgam"adlı kitaba uygulanan yasağın kaldırılmasını istiyor. Bu araştırma bir Hollanda televizyon kanalı tarafından Top-X adlı kuruma yaptırıldı ifade ediliyor..
 
Aşağıda araştırma ile ilgili basında çıkan haberi veriyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere batı-Avrupa'da ırkçı düşünceler gün geçtikçe artıyor. Böyle bir ortamda Hans Van Temsche gibi beyni yıkanmış ırkçı tipleri ilerki günlerde yeniden  görebileceğiz.
Een op vijf Nederlandse jongeren wil koranverbod

Een op de vijf Nederlandse jongeren wil de koran het liefst verbieden. Twee derde is voor opheffing van het verbod op Adolf Hitlers boek 'Mein Kampf'. Dat blijkt uit een enquête van Top-X, het jongerenpanel van het Nederlandse actualiteitenprogramma EénVandaag.


Een op de drie jonge Nederlanders vindt dat homoseksualiteit een ziekte mag genoemd worden. De helft heeft geen moeite met het omschrijven van de islam als een achterlijke godsdienst. Volgens een op de tien moet het mogelijk zijn om te roepen dat 'alle joden aan het gas moeten'. Aan de enquête deden zo'n 2.000 jongeren mee, onder wie ruim 200 moslims.

Het afbeelden van de profeet Mohammed als een hond is voor 93 procent van de moslimjongeren onaanvaardbaar, tegenover twee derde van alle deelnemers. De grens voor vrijheid van meningsuiting is voor jonge moslims sneller bereikt dan voor alle deelnemers.

Zes op de tien ondervraagden vindt dat kritiek op de islam van personen als PVV-voorman Geert Wilders en oud-VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali bijdraagt aan radicalisering. Van de moslimjongeren is acht op de tien daarvan overtuigd.

Wilders pleitte in augustus voor een verbod op de koran, zoals ook 'Mein Kampf' verboden is. In september opperde de Nederlandse minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) dat het verbod op 'Mein Kampf' niet meer van deze tijd is. Een stortvloed aan kritiek volgde, waarna Plasterk zich haastte alle commotie te relativeren.

Onlangs plaatste een Zweedse krant een spotprent van Mohammed met een hondenlichaam, waarna Zweedse moslimorganisaties naar de rechter stapten. Die oordeelde dat de krant het recht had zo'n afbeelding te publiceren.

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.