Haberin yayım tarihi
2016-03-31
Haberin bulunduğu kategoriler

INFOLIJN ISLAM

Persbericht : Infolijn Islam

In het kader van het actieplan ter preventie van radicaliseringsprocessen die kunnen leiden tot extremisme en terrorisme, werd er in een samenwerking tussen het Executief van de Moslims van België en de Vlaamse Regering een infolijn opgericht. Deze lijn zal een aanspreekpunt vormen voor eenieder die met vragen zit in verband met theologische vraagstukken rond de Islam.

Situatieschets

Heden ten dage bestaat er een overvloed aan religieuze informatie en richtlijnen op het internet. Helaas is het onmiskenbaar dat er ook informatie rondgaat die niet strookt met de waarden van de islam en hierdoor verwarring veroorzaakt bij de lezer of luisteraar. Verwarring die in ergere mate ertoe kan leiden dat deze personen negatieve veranderingen vertonen in hun gedrag en hun heil gaan zoeken binnen extremistische kringen.

Benaderingswijze

Om deze ontwikkeling tegen te gaan wil de infolijn een helpende hand bieden door de vraagsteller te voorzien van de meest passende antwoorden. Er moet namelijk rekening gehouden worden met het feit dat elke situatie haar eigen antwoord en invalshoek heeft. Het Vlaams College van het Executief van de moslims van België ontving hieromtrent een subsidie van 60.000 euro van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Stedenbeleid Liesbeth Homans.

De infolijn biedt in eerste instantie vraagverheldering, informatie en ondersteuning om hierna gericht te kunnen doorverwijzen naar de geschikte hulpverlening.

Doelgroep De voornaamste doelgroep van de infolijn zijn jongeren zoekende naar hun islamitische identiteitsontwikkeling. De infolijn wil jongeren ondersteunen in hun zoektocht om zo te vermijden dat ze in handen vallen van extremistische groeperingen.

Een tweede groep zijn ouders of kennissen/vrienden van jongeren die aan het radicaliseren zijn, zij hebben mogelijks nood aan theologische argumenten om tijdens gesprekken voorzien te zijn van correcte informatie. De infolijn wil deze groep ook stimuleren om in gesprek te gaan met de jongere. EXECUTIEF VAN DE MOSLIMS VAN BELGIË

Tot slot zijn ook hulpverleners (met of zonder moslimachtergrond) op zoek naar ondersteuning rond het theologische aspect om dit te kunnen toepassen binnen hun werkdomein. Ook aan hen kan de infolijn ondersteuning bieden, naar analogie met wat er via het Netwerk Tegendiscours bestaat voor het onderwijsveld.

Contact

Het telefoonnummer zal van kracht zijn op 30 maart 2016 via het groen nummer: 0800/200.98

De infolijn zal beschikbaar zijn elke weekdag van 9u30 tot 12u. Hiernaast kan er online contact worden genomen met de dienst via het mailadres : infolijn.islam@embnet.be 

Pers

Mohamed Achaibi

Voorzitter van het Nederlandstalig College van het Executief van de Moslims van België – Woordvoerder, Infolijn Islam

tel. : 0486/31.76.93, e-mail: achaibi@telenet.be

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.