Haberin yayım tarihi
2009-10-28
Haberin bulunduğu kategoriler

Janssens:'Optrekken huwelijksleeftijd bevordert integratie allochtonen'

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens is voorstander van het optrekken van de huwelijksleeftijd voor niet-EU-burgers. Dat zou volgens hem de kans verhogen dat jongeren van allochtone origine in het huwelijksbootje treden met iemand die onze taal en normen kent en dus geintegreerd is.

Janssens deed die opmerkelijke uitspraak in het vakblad 'Samenleving en politiek'. Janssens noemt geen vaste leeftijd maar vindt het wel een item waarover om twee redenen moet nagedacht worden.

Ten eerste verhogen zo de kansen dat allochtonen trouwen met iemand "die de taal, de gebruiken, waarden en normen kent", meent de burgervader. "Bovendien wordt de familiale druk bij jongeren weggenomen om snel te trouwen."

Janssens meent dat druk om met iemand van het land van herkomst te trouwen een realiteit is. "Ofwel omdat dat ingeschreven staat in het 'script' van de familie en omdat de familie dat gewoon 'beter' vindt. Ofwel omdat zo'n huwelijk allerlei economische voordelen oplevert voor de familie."

Janssens gaf ook nog eens een sneer naar de federale regering die een te laks beleid zou voeren rond gezinshereniging en huwelijken met partners uit het land van herkomst. Nochtans heeft de regering-Van Rompuy daar zopas een strenger akkoord rond uitgewerkt, maar dat zou volgens Janssens nog steeds niet veel zoden aan de dijk brengen.

Bron:VlaamsPers

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.