Haberin yayım tarihi
2011-05-05
Haberin bulunduğu kategoriler

Jongeren bezetten PS en NVA

Op donderdag 5 mei hebben jongeren van verschillende politieke strekkingen de kantoren van zowel de PS als de NVA met een guerilla-actie bezet. De jongeren pleiten voor meer politieke transparantie en een duidelijk teken van vooruitgang.

De sit-in begon om 11.00 uur. De gebouwen van de NVA en PS werden tegelijkertijd betreden door deze geweldloze actie. Zowel jongeren uit de hoek van CD&V, SPA als Groen! en Open VLD pleiten voor een grotere transparantie tijdens de onderhandelingen. Ze vinden het bijvoorbeeld niet kunnen dat er geen concrete punten noch resultaten, voor zover die er zijn, worden vrijgegeven door de betrokken partijen. Ook het gebrek aan resultaat en vooruitgang stuit hen tegen de borst. Na een jaar onderhandelen staan we nog nergens, integendeel, de impasse groeit, klinkt het. Als burgeronderhandelaars proberen zij een geweldloos en sereen de partijen aan te zetten om snel een oplossing toe zoeken voor de problemen in de Belgische politiek.

Wie gijzelt wie?

Met de slogan `Wie Gijzelt Wie` hopen deze jongens en meisjes op heel wat sympathie bij de gewone man. De actie wil NVA of PS niet viseren maar richt zich naar alle partijen rond de onderhandelingstafel. Alle partijen moeten namelijk mea culpa durven slaan.

Ook willen deze jongeren de aandacht vestigen op onze democratie, die momenteel zwaar ondermijnd wordt. Leterme en zijn partij verloren stemmen, toch is hij momenteel nog altijd aan zet in de ontslagnemende regering. Dit is een regering die niet afgestraft kan worden als ze iets fout doet, noch kan ze ontslagen worden. Bij de burger daalt de interesse in politiek zienderogen en dit kan zeer ernstige gevolgen hebben, weten enkele actievoerders te vertellen.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Lieze Neven

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.