Haberin yayım tarihi
2009-02-03
Haberin bulunduğu kategoriler

Keulen: Inburgering geldt voor iedereen

Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen wil dat ook de joodse gemeenschap voldoet aan de inburgeringsverplichtingen. Dat zegt hij nadat bekend raakte dat enkele ultra-orthodoxe rabbijnen uit Antwerpen hun geloofsgenoten in een brief verbieden om deel te nemen aan de verplichte inburgeringstrajecten.

De discussie gaat om het feit dat volgens een aantal rabbijnen de cursussen Maatschappelijke Oriëntatie in strijd zijn met de heilige Thora. Vooral ethische kwesties als het homohuwelijk en abortus liggen moeilijk. Een klein aantal joodse nieuwkomers gaat op aanraden van hun religieuze leiders daarom niet naar de lessen.

Kan niet, zegt minister Keulen. De regels gelden volgens hem voor iedereen, ongeacht zijn of haar geloof. "We kunnen de lessen niet aanpassen aan de achtergrond, religie of gebruiken van al wie naar hier komt. De inburgeringscursussen gelden voor iedereen. Daar stappen we niet van af."

Als mensen niet reageren op hun oproepingsbrief voor de inburgeringscursus en na een bezoek van iemand van de overheid nog steeds weigeren om de lessen te volgen, komt er een eerste boete van 50 euro. Blijven ze volhouden, dan kunnen de sancties oplopen tot 5.000 euro. Bovendien blijft de verplichting bestaan om de lessen te volgen. Met andere woorden, je kan de inburgeringsplicht niet 'afkopen' met een boete.

İleti: hakan@celikoz.be 

Son Haberler

Hits: 5831 Visitors: 3052
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.