Haberin yayım tarihi
2006-12-10
Haberin bulunduğu kategoriler

Kürtler'le Ermeniler Amsterdam'da biraraya geliyorlar./Gündem

Değerli okurlarımız..

Aşağıda bize Hollanda'dan ulaştırılan Flemenkçe dilinde Hollanda'nın Amsterdam kentinde yapılacak olan bir toplantının davetiyesini sunmaktayız.

İlgili toplantıda Kürtler Ermenilerle bir diyalog başlatmak üzere bir araya geliyorlar..

Lütfen davetiyede ki açıklamaları dikkatlice okuyunuz ve üzerinde düşününüz....
 
Uitnodiging
Dialoog en verzoening
De Armeense genocide
Dialoogbijeenkomst
Donderdag 21 december 2006
Felix Meritis Keizersgracht 324 Amsterdam
 
De genocide tegen het Armeense volk waarbij 1.500.000 mensen om het leven kwamen in 1915/1916 is nog steeds actueel omdat het een wig blijft drijven tussen verschillende bevolkingsgroepen in Amsterdam. Wij spreken hierbij over Armeniërs, Turken en Koerden. Dat ook de Koerden een rol in deze zaak hebben gespeeld is minder bekend. Tijdens de genocide, die werd uitgevoerd door de Turks Ottomaanse elite onder Ataturk, werden hier en daar ook Koerden ingezet. Dit gebeurde als gevolg van misleiding en leugens. De Koerden was beloofd dat ze een hoofdrol zouden krijgen in de vorming van de nieuwe staat. Deze belofte is nooit nagekomen, en later werden de Koerden zelf slachtoffer van de genocide, onder meer tijdens de opstand in Dersim in 1938. 
 
Jarenlang heeft deze kwestie de relaties tussen Turken, Koerden en Armeniërs moeilijk gemaakt. Doormiddel van een open dialoog willen het Koerdisch Nederlands Cultureel Centrum Amsterdam (KNCCA) en de Armeense organisaties in Nederland nieuwe bruggen bouwen en een begin maken met het verwerken van een verleden dat nog steeds hoogst actueel is. Wij hopen dat in de toekomst ook de Turkse organisaties zich actief bij dit proces zullen aansluiten.  
 
In een openbare paneldiscussie zal een poging worden gedaan misverstanden uit de weg te ruimen en begrip te kweken voor de standpunten en geschiedenis van de verschillende partijen. Het zal de eerste keer zijn dat zo'n open discussie over de genocide en de pogingen tot verzoening in het openbaar zal plaatsvinden. Voor Amsterdam is dit een primeur.
 
Natuurlijk zijn leden van andere gemeenschappen in het publiek van harte welkom. In het panel zullen vertegenwoordigers van Armeense en Koerdische organisaties plaatsnemen en wij hopen op een Turkse vertegenwoordiging in het publiek. De avond zal beginnen met een inleiding over de Armeense genocide waarna die dialoog en dus ook de discussie van start kunnen gaan. Wij zien deze dialoog als een positieve bijdrage aan een toekomstig harmonieus samen leven tussen Armeniërs, Koerden en Turken. 
 
Voor deze bijeenkomst is subsidie verleend door de Gemeente Amsterdam 
 
Programma
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
 
Opening door gespreksleider                                             Pauze
Inleiding genocidendeskundige                                          Discussie panel
Inleidingen Panelleden                                                       Vragen en discussie met de zaal
Afsluiting 22.30 uur
Toegang: gratis 
U bent van harte welkom!! 
Met vriendelijke groeten, 
 
Het bestuur, Koerdische Nederlands Cultureel Centrum Amsterdam (KNCCA)
Voor meer informatie bel: 020-6697071 of 020-6141816
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.