Haberin yayım tarihi
2011-05-05
Haberin bulunduğu kategoriler

Lieten geeft jong en oud een stem in het mediadebat

"Goed gedaan, gasten", riep de trotse coördinator van een fiere bende jonge mediamakers. We hadden met StampMedia onze stempel gedrukt op de luisterdag van Ingrid Lieten, Vlaams minister van Media.

Op zaterdag 30 april luisterde Ingrid Lieten een hele dag naar de raad van diverse mediamakers. Jong en oud dachten na over de toekomst van de VRT. Een mooi initiatief, de VRT is voor iedereen en beide groepen komen nog te weinig op de buis.

Diversiteit en interactieve media

De jongeren pleitten voor meer diversiteit op de VRT. De jeugd van tegenwoordig is een heterogene, multiculturele groep. Diverse jongeren moeten dan ook aan bod komen, niet zwart-wit, maar gekleurd. Ieder moet zijn identiteit terugvinden.

Jongeren ijverden ook voor het gebruik van interactieve media door de VRT: Facebook, Twitter, Youtube, ... De technologie maakt een enorme sprong. Jongeren zien zichzelf zelfs binnen vijf jaar geen programma’s meer bekijken via het traditionele tv-scherm. Tablet-pc`s in zakformaat, smartphones en laptops zijn de werkinstrumenten van de toekomst. Deze nieuwe technologie klinkt nog wat onwennig in de oren van de ouderen.

Kritische blik

Senioren juichen de participatie van jongeren aan het mediabeleid toe. De 13-jarige Jef maakt schitterende filmpjes op Youtube en StampMedia geeft jongeren een stem met heldere artikels en scherpzinnige reportages. Snijd de scherpe kantjes er niet van af. Geef jongeren een kans. Laat ze fouten maken en laat ze van hun fouten leren. Begeleiding is een must. Ouderen hebben levenslange ervaring en jongeren kunnen daaruit leren.

De senioren sloten de luisterdag af met een gepast slotwoord. `Veelbelovend`, `luisterbereid` en `enthousiast` galmden door de perszaal. Met als slotzin `benieuwd naar het resultaat` rondde de oude garde het debat verwachtingsvol af.

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.