Haberin yayım tarihi
2007-03-10
Haberin bulunduğu kategoriler

Lütfen Kadınlara daha fazla şans..

Sayın,
 
Yabancı kıökenli kızları ve kadınları destekleme merkezi (SAMV) istihdamla ilgili broşür hazırlamıştır.
Broşür Flamanca, Türkçe ve Fransızca yazılmıştır.
SAMV broşürü Brüksel ve Gent'te Kadınlar Gününde tanıtılıp dağıtılacaktır.
 
Broşür ve Kadınlar Günü ile ilgili daha geniş bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.
 
Selamlar,
 
Sünbül Karakaya 


Zaterdag 10 maart 11u- 17.15
Pianofabriek - Fortstraat 35
Vrouwendag Brussel ' Mijn weg naar emancipatie' 
Vanuit het SAMV is er een stand en een panelgesprek rond het thema 'tewerkstelling'.
Het debat vindt plaats van 13u-14.30.

Meer info?
www.samv.be - uitnodging staat niet op onze site!!
of neem contact op met Sünbül of Malika ( welke gegevens best? )
 
Zondag 11 maart 13u-17u
De Centrale
Interculturele vrouwendag Gent
Vanuit het SAMV is er een workshop ' hoe aantrekkelijk is werk ?'
Deze workshop vindt plaats van 13.45-15.15
 
Meer info?
www.samv.be 
Of neem contact op met Sünbül
 
Naar aanleiding van het Europees Jaar voor Gelijke Kansen 2007 werd het project "M/V United: perfect in balans" gelanceerd door Vlaams Minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, Kathleen Van Brempt. M/V United loopt in samenwerking met het Europees Sociaal Fonds (ESF), de VRT (Emma), Sanoma Magazines (TeamTime), SEIN (Casanova-project) en De Overmolen (Mira-project) met de bedoeling gelijke kansen voor mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt en thuis op de agenda te zetten.

 
Binnen het kader van M/V United stellen we u graag onze nieuwe brochure 'Buitenshuiswerken of thuiswerken? Informatiegids voor allochtone vrouwen' voor. Deze brochure is een uitgave van het Mira-project, uitgewerkt door Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen in samenwerking met De Overmolen, de VDAB, het Minderhedenforum, Flying Carpet en de VRT. 
  
Bedoeling van deze brochure is allochtone vrouwen wegwijs maken in het zoeken naar werk. Wij zijn vertrokken vanuit de meest voorkomende vragen en problemen die zich voordoen en hebben getracht hierop een antwoord te formuleren. Met deze brochure willen we een kort en duidelijk overzicht geven over werk zoeken, opvolging en begeleiding van werklozen, tewerkstellingsmaatregelen, kinderopvang, pensioen, Nederlands leren, erkenning van buitenlandse diploma's. 
  
Of je gaat werken of niet zou je eigen keuze moeten zijn. In de praktijk is dit niet altijd evident. Persoonlijke, familiale, economische, maatschappelijke en zelfs religieuze factoren kunnen je keuze beïnvloeden of je mogelijkheden beperken. Misschien heb je tijdens je studies niet de mogelijkheid gehad om verder te studeren en hierdoor vind je je plaats niet op de arbeidsmarkt. Of ben je als jonge vrouw in het kader van gezinshereniging naar België gekomen. Je wil graag werken, maar je bent de taal nog niet machtig, waardoor je moeilijk werk kunt vinden. Of je hebt de keuze gemaakt om zelf voor je jonge kinderen te zorgen, waardoor je een tijdje niet hebt kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt… Na een (lange) tijd van afwezigheid op de arbeidsmarkt wil je echter opnieuw werken, maar je weet niet goed hoe je dit moet aanpakken. Bovendien heb je heel veel vragen, maar je weet niet waar je terecht kunt. Je bent in elk geval niet alleen. Daarom stellen we je graag Mira voor. Mira is een tijd thuis geweest, maar droomt er nu van om buitenshuis te gaan werken en haar eigen centen te verdienen. Ze weet niet goed hoe ze dit moet aanpakken. Hoe en waar zoek je een job als je al een tijdje niet hebt gewerkt? Wat zijn de voordelen van werken?
Wat moet je met je kinderen als je werkt? Is kinderopvang wel een goede keuze? Is het beter om officieel te werken dan in het zwart bij te klussen? Dit en nog andere vragen rond tewerkstelling houden Mira bezig!
Wat de antwoorden zijn, vind je samen met Mira in deze brochure. Mira, met haar vele vragen, zal jou dan ook begeleiden in de verschillende hoofdstukken.
 
In het eerste hoofdstuk heeft Mira vele vragen rond werk zoeken, werkloosheidsuitkeringen,opvolging en begeleiding van werklozen.
In hoofdstuk twee zoekt ze de meest relevante tewerkstellingsmaatregelen op.
In het volgende hoofdstuk heeft ze enkele vragen rond de combinatie arbeid en gezin, moederschapsverlof, vaderschapsverlof en ouderschapsverlof.
In het vierde hoofdstuk zoekt ze gepaste opvang voor haar kind en wil ze weten hoeveel dit haar zal kosten en welke voordelen ze hierbij zal hebben. Misschien overweegt ze zelfs om onthaalmoeder te worden. Ze gaat na of dit mogelijk is. Mira is natuurlijk ook nieuwsgierig naar haar pensioen en hoe dit berekend wordt.
In het zesde hoofdstuk bespreken we wat een inburgeringstraject is, wat een inburgeringsprogramma inhoudt en waar je Nederlands kunt leren.
Hoofdstuk zeven gaat over hoe de erkenning van je buitenlandse diploma in België verloopt. Tenslotte vind je in het laatste hoofdstuk een lijst van nuttige adressen.
 
Voor meer info:
Sünbül Karakaya
Steunpunt allochtone meisjes en vrouwen
Koningsstraat 136
1000 Brussel
Tel: 02/209.34.69
GSM: 0484/64.73.74
Fax: 02/209.34.65
 
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.