Haberin yayım tarihi
2012-10-17
Haberin bulunduğu kategoriler

Persbericht Offerfeest

Brussel, 16 oktober 2012

Betreft: datum van het offerfeest 2012

Het Executief van de Moslims van België, Orgaan Hoofd van de Islamitische eredienst, heeft het genoegen aan de moslimgemeenschap en de pers aan te kondigen, dat het offerfeest "°Iedoe’l Adha" op vrijdag 26 oktober 2012 zal plaatsvinden; deze datum werd vastgelegd op basis van het zien van de nieuwe maan, en in overeenstemming met de organisatie van de Pelgrimstocht te Mekka.

Evenwel vraagt het EMB aan de Belgische overheid ook rekening te houden met de moslimburgers die het Offerfeest zullen vieren op donderdag 25 oktober, datum vastgelegd door de wetenschappelijke gegevens.

Het EMB en zijn Raad van theologen maken hierbij hun beste wensen over aan de moslimgemeenschap en hopen dat het feest in de beste omstandigheden geschiedt, met respect van de Belgische wetgeving en in een geest van vrijgevigheid en samenleven.

We bedanken de overheid en alle actoren die mee instaan voor de organisatie van dit feest in het teken van spiritualiteit en solidariteit.

Semsettin UGURLU

Voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

 

Communiqué de presse 

Fête du Sacrifice  2012

L’Exécutif des musulmans de Belgique (EMB), Organe Chef de Culte Islamique, porte à la connaissance de la communauté musulmane que la fête du sacrifice (« Aïd El Adha ») aura lieu cette année le vendredi 26 octobre 2012, date déterminée sur base de la vision oculaire et conforme à l’organisation du Pèlerinage à la Mecque.

Néanmoins, l’EMB demande aux autorités publiques belges de prendre également en considération les citoyens de confession musulmane qui célèbreront la fête du sacrifice le jeudi 25 octobre, date déterminée par les données scientifiques.

L’EMB et son Conseil des théologiens adressent leurs meilleurs vœux à toute la communauté musulmane et souhaitent que cette fête se déroule dans les meilleures conditions, dans le respect de la législation belge et dans un esprit de partage et de convivialité.

Ils remercient déjà les autorités publiques et tous les acteurs qui participent à l’organisation de cet évènement empreint de spiritualité et de solidarité.

Semsettin UGURLU

Président

Bruxelles, le mardi 16 octobre 2012

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.