Haberin yayım tarihi
2011-10-14
Haberin bulunduğu kategoriler

Persbericht Şener Uğurlu.

Anvers büyükşehir belediyesi adalet ve maliye komisyon`u başkanı  Şener Uğurlu`nun liberal parti senatör`ü Guido De Padt`in “suç işleyenlerin etnik kökenlerinin kaydedilmesi” önerisine karşı basın bildirisi, anlamlı tepki yazısı, aşağıda görülmektedir.


PERSBERICHT SENER UGURLU

Senator Guido De Padt wilt dat de etnische afkomst wordt opgeslagen van alle Belgen die een misdaad plegen. Zogenaamd in het belang van de betrokkenen zelf - volgens De Padt zou zulk een registratie vooral aantonen dat veel mensen van allochtone afkomst géén misdaden plegen.

"Ik ben hier zeker geen voorstander van", zegt Antwerps gemeenteraadslid Sener Ugurlu (sp.a). "Het is evident dat de meeste mensen met een andere etnische achtergrond géén misdaden plegen. Ik vind het stuitend dat daar cijfers over gezocht zouden moeten worden."

"Bovendien zie ik een andere prioriteit", aldus Ugurlu. "Mensen van allochtone origine hebben het in onze maatschappij vaker dan gemiddeld moeilijk. Eerst op school: nergens is het verschil in schoolresultaten tussen jongeren met autochtone achtergrond en jongeren met een andere etnische achtergrond zo groot als in ons land. Daarna op de jobmarkt: mensen van allochtone origine krijgen nog steeds heel wat minder kansen  op de jobmarkt.

Het gaat echt om een systeemfout in onze maatschappij. Daarmee wordt hun sociaal-economische integratie serieus op de proef gesteld. En dit geldt zelfs voor mensen met een andere etnische achtergrond die hier intussen al generaties wonen."

Ugurlu: "Daarom pleit ik ervoor om diepgaand na te denken hoe we die structurele problemen in ons systeem beter kunnen oplossen dan vandaag. Stap voor stap kunnen we dit oplossen. Maar voorstellen als die van De Padt dragen daar op geen enkele manier toe bij."

Sener UgurluGemeenteraadslid sp.a Antwerpen

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.