Haberin yayım tarihi
2017-10-31
Haberin bulunduğu kategoriler

PERSMEDEDELING OMTRENT DE GEBEURTENISSEN IN ANTWERPEN

BELÇİKA`DA Flamanca yayın yapan www.dejongeturken.com haber sitesinden oldukça anlamlı bir çağrı paylaşıldı. Okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

-Omtrent de gebeurtenissen in de Brederodestraat in Antwerpen en PKK-provocatie-

Afgelopen weekend werd de Antwerpse Brederodestraat het slachtoffer van de militanten van  de terreurorganisatie PKK. De politie heeft toen in diezelfde wijk veertig mensen aangehouden. Daarnaast zouden twee mensen gerechtelijk aangehouden zijn voor illegale wapendracht. Er bestaat tot nu nog toe geen duidelijkheid over wat voor soort wapens er in beslag genomen zijn.

Onze redactie kreeg een anonieme tip van twee getuigen die hebben beweerd dat er ‘enkele gevaarlijke zware wapens in beslag zijn genomen door de politie’.

Twee weken geleden maakte de PKK bekend via het persbureau ANF dat het aanslagen zou plegen op Turkse doelen in Europa. Afgelopen zondagnacht hebben onbekenden kogels afgevuurd op een Turks cultuurhuis in Genk. Er zijn vier kogelinslagen in het raam aangetroffen.

Als redactie uiten wij onze bezorgdheid over de veiligheid van de Turkse gemeenschap, haar leden en haar organisaties. Wij vragen aan politie en parket om duidelijkheid te brengen over deze kwestie en om de veiligheid van de Turkse inwoners te garanderen.

We verzoeken ook de politiek om een krachtig signaal te geven tegen de terreurorganisatie PKK en hun aanhangers. De Belgische media moet ook haar journalistieke rol opnemen en een juiste benoeming van het PKK-geweld geven.

Voorts benadrukken wij dat alle vormen van geweld en provocaties geen plaats hebben in de Turkse gemeenschap. We roepen dan ook op tot dialoog met de autoriteiten en om de kalmte te bewaren.

de Jonge Turken

www.dejongeturken.com

Son Haberler

Hits: 8776 Visitors: 3172
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.