Haberin yayım tarihi
2010-10-21
Haberin bulunduğu kategoriler

Sofie en Hilal zijn rector voor een dag !!!

Op 21 oktober wordt de UGent uitzonderlijk bestuurd door twee rectoren-ad-interim. Hilal Nalli en Sofie Bouton zullen rector Paul Van Cauwenberge voor een dag vervangen in het kader van het project Zuiddag.

Tijdens Zuiddag, dit jaar op 21 oktober, gaan 7.000 Vlaamse jongeren werken voor het goede doel. Het bedrag dat ze daarmee verdienen staan ze af aan een project van Vredeseilanden rond gezonde voeding in Indonesië. De UGent levert twee studenten een topjob voor een dag: Hilal Nalli en Sofie Bouton worden donderdag 21 oktober rector-ad-interim.

Er staat alvast een boeiend programma op de agenda: de Onderzoeksraad met een exclusieve blik achter de schermen van de UGent, de uitreiking van de Sarton-medaille aan een professor voor zijn prestaties op het vlak van de geschiedenis van de wetenschap. En op het Gentse filmfestival, waar het de avond van de universiteit is, zijn de stand-ins van de rector uiteraard ook aanwezig zijn. 

Zuiddag

Deze actie kadert in het project 'Zuiddag', een solidariteitsactie voor en door jongeren. Tienduizenden Vlaamse jongeren tussen 15 en 18 jaar zullen op 21 oktober tijdens de schooluren een dagje werken. Hun loon van deze dag schenken ze aan leeftijdsgenoten uit het Zuiden. Zo maken ze dromen waar.

Elk jaar kiest Zuiddag een project van een andere erkende en gecontroleerde ngo. Dit jaar steunen Zuiddag en de Vlaamse jongeren hun Indonesische leeftijdsgenoten. Via een lokaal project van Vredeseilanden helpen ze hen het probleem van voedselzekerheid aan te pakken.

Programma

8u: kennismaking met rector Paul Van Cauwenberge

8u15: overleg met vertegenwoordigers van het Assisterend Academisch Personeel

9u: onderzoeksraad

11u15: persmoment: bezoek van de Zuiddag-reporter en enkele Indonesische jongeren

12u: lunch en vergadering met de afdeling Communicatie in het Pand

16u: uitreiking Sartonmedaille (in het kader van de Sarton Leerstoel voor Geschiedenis van de Wetenschappen) aan prof. Jon van Rood: inaugurale rede in de Aula

20u30: filmconcert "John Barry in concert" in het kader van het partnership UGent en Filmfestival Gent in het Kuipke

Persontmoeting

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om de rectoren ad interim te ontmoeten tijdens het persmoment om 11u15 in het rectoraat, St-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent. Zowel rector Van Cauwenberge als de beide 'rectoren voor één dag' kunnen geïnterviewd worden.

Info

Isabel Paeme
Persverantwoordelijke UGent
Tel. 09 264 30 66
Isabel.Paeme@UGent.be  
 
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.