Haberin yayım tarihi
2009-07-24
Haberin bulunduğu kategoriler

SP.A Gent kiest voor allochtone schepen.

Allochtoon of Autochtoon SP.a maakt keuze..

Gent - De grote vraag die iedereen zich stelt is of Resul Tapmaz het technische departement van Personeelsbeleid, Informatica en Administratieve vereenvoudiging zal aankunnen. Het is zonneklaar dat een departement als Feestelijkheden, Middenstand of Jeugd de jonge Tapmaz beter zou liggen. Een technocraat kun je hem bezwaarlijk noemen.

De verkiezing van de nieuwe schepen is alvast veel democratischer verlopen dan de wijze waarop Vlaamse ministers worden aangewezen. Maar ook hier blijkt dat het gewicht van een kandidaat in voorkeurstemmen zwaar doorweegt.
 
De SP.A wist in Gent het eerst de allochtone stemmen van de belangrijke Turkse gemeenschap voor zich te winnen. Zeker in 2006 vormden die stemmen een belangrijke factor in de overwinning van SP.A-Spirit. . Andere partijen zagen dat met lede ogen aan en broedden op tegenzetten.
 
CD&V stuurt nu Veli Yüksel naar het Vlaams parlement. Met Tapmaz kiest de SP.A voor electoraal gewicht, de jeugd en de vernieuwing. Maar het is duidelijk dat zijn belangrijkste tegenkandidaat Guy Reynebeau, al een oude rot in de politiek, inhoudelijk wel klaar is om zulk departement halfweg de rit onmiddellijk over te nemen.
 
Bij Resul Tapmaz valt dat nog af te wachten. Je moet hem natuurlijk tijd geven om zich in te werken. Reynebeau, die electoraal minder zwaar weegt, scoorde tegen het partij establishment in nog opmerkelijk goed en ziet zijn positie binnen de SP.A verstevigen. Laat ons wel zijn, met personeelsbeleid kom je als schepen niet zo vaak in het nieuws, tenzij er sociale strubbelingen zijn. Daardoor wordt dat vaak gezien als een soort B-departement, terwijl een goed en gemotiveerd ambtenarenkorps voor een stad als Gent uiterst belangrijk is en een moderne stad mee vorm geeft. Maar misschien tovert ondernemer en socialist in hart en nieren Resul Tapmaz nog een verrassing uit zijn mouw. Hij zit al te broeden op enkele ideeën voor administratieve vereenvoudiging. De burger zou er hem alvast dankbaar voor zijn.
 
(bron: Karel Van Keymeulen)

Reactie: Die keuze is volgens SP.a normen logisch en noodzakelijk... Zij hebben gewoonweg de "turkse" stemmen nodig om te overleven..dus moeten zij wel Resul Tapmaz schepen maken... dat hij minder bekwaam zou zijn speelt dan ook geen rol...partij politiek lijkt belangrijker dan het beleid. Hopelijks is de verrassing die uit de Resul's mouw zal komen geen "Wit konijn"... want aan illusionisten hebben we niks.

En wat de SP.a betreft..hopelijks haken nog niet meer autochtone rode jongens af...want het gemor is reeds duidelijk tehoren in bepaalde buurten waar veel allochtonen wonen.En dat het tussen deze bevolkingsgroepen allemaal koek en ei is , is ook een illusie die de SP.a ons voorhoud..

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.