Haberin yayım tarihi
2011-10-19
Haberin bulunduğu kategoriler

Sp.a-ondervoorzitster Joke Quintens geeft les in Lucernacollege

Op donderdag 27 oktober 2011, het 6de en 7de lesuur komt Joke Quintens naar het Lucernacollege Genk een les geven over democratie en de politieke situatie in België.

Wie is Joke Quintens?

Joke Quintens is een Limburgse, opgegroeid in Heusden-Zolder, naar school gegaan in Hasselt. Uitgewaaid naar Leuven en Brussel en opnieuw naar Limburg, waar zij nu woont en werkt in Genk.

Joke heeft geschiedenis gestudeerd maar was altijd meer geïnteresseerd in de toekomst dan in het verleden.Na haar studies is Joke in de sociale sector gaan werken. Eerst met jongeren in Antwerpen en daarna als lesgever Nederlands bij basiseducatie in Brussel.

Vanaf 2001 werkte Joke op het sp.a-hoofdkwartier in Brussel. Zij begeleidde er de politici en jong talent. Zij zat in het partijbureau en werkte nauw samen met Patrick Jansens, Steve Stevaert en Johan Vandelanotte. Daarna werkte zij nog een jaar voor gedeputeerde Hilde Claes in Limburg.

Twee jaar geleden richtte Joke haar eigen bedrijf op. Zij begeleidt creativiteits- en innovatieprocessen bij bedrijven en organisaties om nieuwe ideeën te vinden: van de Universiteit van Delft tot het ABVV, van de Voorzorg tot de Koning Boudewijnstichting.

Toen Joke in 2006 besloot om terug in Limburg te komen wonen, was Genk haar eerste en enige keuze. Zij kocht een huis in Waterschei, waar zij nu woont en werkt. Haar dochter Fien gaat inGenk naar school.

Sinds 2011 is ze nationaal ondervoorzitster van de sp.a.

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.