Haberin yayım tarihi
2024-03-04
Haberin bulunduğu kategoriler

STOP TEGEN ISRAËL, STOP TEGEN NETANYAHU, STOP ZIONISME.

Hassan Alzaaneen / Aktivist / Palestina

Ik sta hier om me uit te spreken over de voortdurende onrechtvaardigheid in Palestina , de oneerlijke oorlog die blijft woeden, terwijl wereldleiders beweren dat we streven naar een rechtvaardige wereldorde.

De omstandigheden in de Gazastrook bevestigen helaas dat deze beweringen niet overeenkomen met de realiteit. Vandaag zijn de Palestijnen 5 maanden aan het overleven, overleven tussen de bombardementen, overleven in een tijd van hongersnood.

Ik sta hier voor mijn familie, mijn vrienden, iedereen die ik ken in Gaza. Ze hebben jullie steun nodig!

Het is opmerkelijk dat wanneer het gaat om de oorlog tussen Palestina en Israël, met name deze genocide in 2024, dat de wereldleiders toekijken.

Het land van Palestina en het Palestijnse volk hebben de Joodse mensen hartelijk verwelkomd tijdens en voor de Tweede Wereldoorlog. Echter, Israëlische militairen hebben met geweld Palestijns grondgebied ingenomen en Palestijnse mensen verdreven of vermoord, met steun van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en andere landen. Nu worden mensen niet alleen gedood door bombardementen, maar ook door uithongering en uitdroging.

Niet alleen de Israëlische regering draagt schuld, maar ook de wereldleiders. Ze zien hoe vrouwen, zelfs pasgeboren kinderen, sterven, maar de wereldleiders zeggen dat Israël enkel voorzichtig moet zijn met de burgers. Al bijna 5 maanden voert Israël een vernietigingsoorlog tegen het Palestijnse volk, met meer dan 30.000 slachtoffers, waarvan 40% kinderen zijn. 14000 kinderen! De wereldleiders kijken toe.

Universiteiten, scholen, ziekenhuizen, begraafplaatsen, moskeeën, kerken, journalisten, ambulancewagens, historische gebouwen en alles wat herinnert aan de Gazanen en Palestijnen - alles wordt verwoest in een poging om de geschiedenis van de Gazastrook uit te wissen. Dit is een verwoestende oorlog tegen het historische erfgoed van de Gazastrook.

Het is zorgwekkend dat er nog geen maatregelen of sancties tegen Israël zijn genomen. We horen altijd dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Hebben de Palestijnse mensen dan niet hetzelfde recht om zichzelf te verdedigen?

Hebben de Palestijnse mensen niet hetzelfde recht om te leven, net zoals alle andere mensen in de wereld?

Wat heeft het Palestijnse volk gedaan dat ze zo moeten sterven door verhongering of door bombardementen?

Wie verdedigt hen??

2,3 miljoen mensen lijden honger, waarvan 1 miljoen kinderen. Meer dan 2 miljoen mensen zijn verdreven van hun woonplaats. Vele families zijn vermoord, hun geschiedenis is uitgewist. Wereldleiders laten deze genocide toe. Dat beargumenteerde Zuid- Afrika ook in het internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Iedereen kan de beelden zien van Gaza, ze worden live uitgezonden, je kan ze online volgen door verschillende journalisten, ze hebben niet jullie likes nodig.

Ze hebben actie nodig. Acties van onze regering en andere regeringsleiders!

We vragen dat de Belgische regering actief tussenkomt. We hopen dat deze regering maatregelen tegen Israël zal nemen. We vragen dat België ‘stop’ roept.

STOP TEGEN ISRAËL, STOP TEGEN NETANYAHU, STOP ZIONISME.

Laten we vandaag onze steun tonen, onze steun aan het Palestijnse volk, laten we onze stem horen naar de politiekers die vandaag een andere boodschap uitspreken dan de bevolking laat weerklinken. Laten we hen tonen dat er een verschil is tussen wat wij als mensen willen en wat de politiekers beslissen. Laten we tonen dat we niet staan voor apartheid, maar voor rechtvaardigheid.

Laten we de Belgische regering oproepen om onze stem te laten weerklinken bij internationale beslissingen.

Laten we hen oproepen om in te zetten op het recht op een Palestijns leven, op Palestijnse grond, in een Palestijns land!

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.