Haberin yayım tarihi
2007-08-05
Haberin bulunduğu kategoriler

Türk Komando Birlikleri Irak'da...

Belçika Standard gazetesi 350 askerden oluşan bir Komando Birliği ile Irak topraklarında PKK militanlarına karşı bir operasyon yapıldığüını belirterek, Irak topraklarında bulunan Türk Komando Birliğinin operasyon sonucu geri dönüp dönmeyeceğinin bilinmediğini belirtiyor..
 
De Standard gazetesi verdiği Dohuk kaynaklı haberde Türk Askerinin Zaho yakınlarındaki bazı köylere Top atışlarında bulunduğunu belirterek, PKK konusunun Irak Başbakanı Nuri El-Maliki'nin Türkiye ziyaretinde yapılacak görüşmeleride en önemli konu olarak gündeme geleceğine değiniyor..



Turkse commando-eenheid dringt Irak binnen
 
DOHUK - Bij een operatie van een Turkse commando-eenheid gericht tegen de Koerdische Arbeiderspartij PKK zouden in de nacht van zaterdag op zondag ongeveer 350 leden van de eenheid binnengedrongen zijn op Iraaks grondgebied.

'Het is niet duidelijk of deze eenheden in de regio willen blijven, of dat ze zich opnieuw terugtrekken', aldus een grenswachter van de Iraakse provincie Dohuk. De provincie behoort tot het autonome gebied van de Koerden.

De Turkse militairen hebben artilleriegeschut tegen dorpen in de buurt van de stad Zacho ingezet. De dorpsbewoners zijn op de vlucht geslagen, maar bij de incidenten raakte niemand gewond, luidt het.

De gevechten in het grensgebied tussen het Turkse leger en de radicale partij PKK worden een thema tijdens het bezoek van de Iraakse president Noeri al-Maliki aan Turkije, dat volgende dinsdag op de agenda staat.
Kaynak:De Standard/Belçika
 
 
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.