Haberin yayım tarihi
2008-07-10
Haberin bulunduğu kategoriler

Vlaanderen is een kleurdoos

*******Morgen, op 11 juli, wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap gevierd. Vanzelfsprekend viert VlaamsProgressieven mee. Maar wel op onze manier. Niet als pleitbezorgers van de  terugkeer naar een egaal wit Vlaanderen, maar als fervente voorstanders van een diverse en tolerante samenleving. Ons Vlaanderen is niet dat van een bange witte Vlaamse Gemeenschap maar van een zelfbewust kleurrijk Vlaanderen.

Om deze boodschap kracht bij te zetten, voert VlaamsProgressieven actie onder de titel 'Vlaanderen is een kleurdoos'. Op diverse 11 juli-vieringen in het land delen mandatarissen, leden en sympathisanten van VlaamsProgressieven folders en doosjes kleurpotloden uit. Daarmee geven ze aan dat ons Vlaanderen een divers Vlaanderen is. Die diversiteit wordt ook door onze partij belichaamd. De actievoerders zijn zelf een kleurrijk geheel van culturen, geloofsovertuigingen, huidskleuren, geaardheden, geslachten en leeftijden.

VlaamsProgressieven is altijd een fervent pleitbezorger geweest van het behoud en de ontwikkeling van ieders identiteit. Diversiteit geeft kleur aan de samenleving. Ons Vlaanderen is een open Vlaanderen, waar mensen ongeacht hun achtergrond zich thuis kunnen voelen. Waar de ruimte bestaat om je eigen cultuur te beleven, zonder je af te sluiten van andere groepen en culturen. Geen egoïstisch 'eigen volk eerst', maar ook geen 'elk volk apart'. De meerwaarde zit in de ontmoeting en interactie.

In deze tijden van globalisering is angst een slechte raadgever. Met verkrampt in een hoekje te kruipen, bied je geen antwoord op de nieuwe samenlevingsproblemen. Dat doe je wel door de nieuwe realiteit onder ogen te zien en te aanvaarden, door 'anders zijn' niet als een bedreiging maar als een verrijking te beschouwen, en door onder de leeuwenvlag een bonte groep mensen en culturen te laten schuilen en een thuis vinden.

Voorzitter Bettina Geysen: "Een partij die pleit voor diversiteit, progressief is en die ook op de Vlaamse identiteit hamert; velen zien dit nog steeds als een contradictie. Terwijl dat voor ons het logisch gevolg is van het respect voor elkaars identiteit."

Dat is het gevolg van de conservatieve partijen dat er aan woord Vlaams een vuil randje hangt.

Wij vinden dat je Vlaams vooral kleurrijk moet invullen.

De actie vindt plaats in Antwerpen op 10 juli, en in Leuven, Roeselare, Mechelen, Hasselt, Gent, Sint-Niklaas en Brussel op 11 juli.

Voor meer info: Sam Buyst (0473/83.17.00)
 
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.