Haberin yayım tarihi
2012-06-22
Haberin bulunduğu kategoriler

We nemen afstand van extreme meningen.

Persbericht 20/06/2012

In de pers is recent commotie ontstaan rond enkele leraren islamitische godsdienst. Zonder een uitspraak te willen doen over deze zaken (die zeker verder onderzocht moeten worden) wil de Erkende Instantie van de islamitische godsdienst, bevoegd voor het islamitisch godsdienstonderwijs in het Vlaams leerplichtonderwijs het volgende duidelijk stellen:

In het basis- en secundair onderwijs zijn de leerplannen uitgevaardigd door de Erkende Instantie normatief. Deze leerplannen roepen de leerkrachten op om open te staan voor andere levensbeschouwingen, verdraagzaamheid te verspreiden en afstand te nemen van extreme meningen.

Tevens wordt de nadruk gelegd op het respecteren van de wetten van het land waarin wij leven en waarin wij samen werken met de scholen voor het verwezenlijken van het pedagogische project van de school waaraan ook de levensbeschouwelijke vakken een bijdrage leveren.

Extreme meningen van individuen die het islamitisch godsdienstonderwijs in diskrediet brengen worden niet aanvaard. Bij klachten zal de Erkende Instantie onmiddellijk een onderzoek laten instellen en indien nodig op gepaste wijze optreden.

 

Mehmet ÜSTÜN                                                        Ahmed AZZOUZ    Malik AL ASMAR    Omer BERKTAS

 

Voorzitter vzw. CIO                                                           Inspecteur–adviseurs Islamitische godsdienst

Lakensestraat 166-168

1000 Brussel

02/210 02 30

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.