Haberin yayım tarihi
2016-03-21
Haberin bulunduğu kategoriler

WİSKUNDEQUİZ

9.000 jongeren uit België doen mee aan de Pangea-WiskundeQuiz

Op zaterdag 19 maart zullen 150 finalisten strijden voor de titel in de 9de editie van de Pangea-WiskundeQuiz. De wiskundequiz georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) zal plaatsvinden op de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens de prijsuitreiking zullen ook prominente persoonlijkheden aanwezig zijn. Waaronder Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) en Vice-premier en Vlaams Minister Annemie Turtelboom (Open Vld).

De Pangea-WiskundeQuiz helpt jongeren warm te maken voor wiskunde. VOV vindt het belangrijk om scholieren te motiveren voor wiskunde. De laatste jaren heeft Vlaanderen te kampen met een nijpend tekort aan wiskundigen. Met hun deelname aan de Pangea-WiskundeQuiz wordt de wiskundebeleving bij jongeren gestimuleerd.

Pangea-WiskundeQuiz

De Pangea-WiskundeQuiz is een kenniswedstrijd voor de leerlingen van het 3de tot 6de leerjaar en 1ste en 2de middelbaar. VOV werkt samen met Pangea, een internationaal erkende organisatie. Elk jaar nemen ongeveer 500.000 leerlingen van de basisschool, in 16 Europese landen, deel aan de Pangea-wiskundewedstrijden.

150 finalisten

Ruim 9000 kinderen uit de 2de en 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs hebben dit jaar deelgenomen aan de 9de editie van de Pangea-WiskundeQuiz. De eerste ronde hebben de leerlingen op hun eigen school afgelegd, onder toezicht van een schoolverantwoordelijke. Uit deze ronde zijn 150 finalisten geselecteerd. De Nationale finale zal plaatsvinden op de Vrije Universiteit Brussel.  

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.