Haberin yayım tarihi
2012-06-30
Haberin bulunduğu kategoriler

Zij staan op dezelfde lijn inzake de graffiti in Heusden-Zolder.

Politie, gemeentebestuur en vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap op dezelfde lijn inzake de graffiti.

Op dinsdag 26 juni 2012 heeft de burgemeester- mevrouw Sonja Claes – in aanwezigheid van Geert Luypaert van de politie en Raf Nulens van de gemeente overleg gepleegd met vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap.

Aangezien de afgelopen veertien dagen steeds meer graffiti werd aangebracht, verspreid over de gemeente, wil men zowel vanuit het gemeentebestuur als vanuit de Turkse gemeenschap een duidelijk afkeurend signaal uitzenden.

Alle aanwezigen keurden het aanbrengen van de graffiti op gebouwen en muren af. Het is ook duidelijk dat de problematiek die aangekaart wordt niet thuis hoort in Heusden-Zolder.

Beide erkende moskeeverenigingen, Diyanet Selimiye Moskee en Sultan Ahmet, stellen duidelijk dat dit provocerend gedrag niet moet gedoogd worden in Heusden-Zolder. De gemeente gaat zo snel mogelijk materiaal aankopen om de graffiti aangebracht op overheidsgebouwen te verwijderen.

Afgelopen dagen heeft de gemeentelijke werkplaats hiervoor al diverse mogelijkheden onderzocht. Het zal echter niet bij dit statement blijven.

De verschillende aanwezigen beraden zich nu over een preventieve aanpak voor de komende maanden.

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.