Haberin yayım tarihi
2015-12-31
Haberin bulunduğu kategoriler

ALLE BESTE WENSEN.

2015 was een bijzonder jaar. Bijzonder in de zin van de aanslagen en aan de andere kant de stroom van vluchtelingen.

Maar toch. Er blijven ook heel veel goede dingen in ons democratische paradijs. De aanslag op het Franse blad Charlie Hebdo heeft laten zien hoe kwetsbaar we zijn. Als iemand in Frankrijk hoofdpijn heeft dan voelen we die hier. Dat hebben we nu al een paar keer gemerkt.

We hebben allemaal gezien hoe Aylan Koerdie om het leven is gekomen tijdens zijn vlucht. Niet alleen Aylan maar honderden anderen die om het leven zijn gekomen tijdens zijn/haar vlucht op weg naar een veilige omgeving. De oorlog van Syrië was voor velen heel ver weg. De 2,5 miljoen vluchtelingen in Turkije waren ook heel ver weg. Maar pas toen we zagen hoe Aylan Koerdie aan de kunst van Turkije aanspoelde, toen werden we wakker.

Zolang er geen vrede is in de wereld zal er altijd een aantal mensen vluchten. Op zoek zijnnaar veiliger plekken. Als een beschaafd land hebben wij de plicht om deze mensen op juiste wijze te ontvangen. Er is maar een klein deel van deze vluchtelingen naar Europa gekomen. Grotendeels zijn zij nog in de buurlanden. Als het daar veiliger wordt zouden zij zeker terug gaan. Wij moeten laten zien dat wij als beschaafd land ons aandeel wel degelijk kunnen opvangen.

De aanslagen in Frankrijk zijn het werk van beesten. Ze doen dit zogenaamd in naam van een geloof. Dat zijn geen mensen. Dat zijn beesten. Onschuldige mensen vermoorden is beestenwerk. Deze idioten moeten wij veel eerder signaleren en dergelijke zaken moeten wij veel melden.

Beste mensen, er zijn zeker talloze goede dingen die hebben plaatsgevonden in onsdemocratische paradijs. De economie die na vele jaren van recessie weer is gegroeid. We hebben afgelopen kerst en Sinterklaas veel meer geld uitgeven. We gaan weer gewoon met vakantie in binnen- en buitenland.

Ik ga er vanuit dat het komende jaar een beter jaar wordt dan dit jaar. Ik wens iedereen eenprettige jaarwisseling en alle goeds voor het komende jaar.

Zeki BARAN-Rotterdam

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.