Haberin yayım tarihi
2013-03-20
Haberin bulunduğu kategoriler

Bureau Jeugdzorg - YUNUS

Persbericht

De afgelopen dagen is er zowel in de media als in de politiek veel aandacht geweest voor de jeugdzorg van Yunus.

Iedereen heeft wel een mening. Vooral in de politiek is er veel aandacht voor deze situatie en wordt de betrokkenheid van de Turkse overheid in deze kwestie, door vele Nederlandse politici fel bekritiseerd.

De Turkse Federatie Nederland vindt het creëren van een rustomgeving voor Yunus zeer belangrijk en stelt zijn persoonlijke bescherming voorop. De ontstane discussie is een gevolg van een geschil tussen Bureau Jeugdzorg en de ouders van Yunus.

De Turkse Federatie Nederland is van mening dat deze partijen met elkaar moeten overleggen zodat over het zorg van Yunus kan worden gewaakt. In deze situatie zal de inmenging van de politiek enkel tot (meer) ophef leiden, waardoor de rustomgeving voor Yunus niet kan worden gewaarborgd.

De situatie van Yunus lijkt symbool geworden te zijn voor geschillen tussen ouders en bureau Jeugdzorg.

De Turkse Federatie Nederland vindt het belangrijk dat alle Turkse Nederlanders in een omgeving moeten kunnen opgroeien, waarin thuis de normen en waarden van het ouderlijk cultuur heersen en geen slachtoffer moeten worden van slechte ouderschap. Deze jongeren die met beide culturen opgroeien zullen zich verrijken en integreren in de Nederlandse samenleving.

Aangaande het beleid van Bureau Jeugdzorg is het belangrijk dat er voldoende geschikte ouders beschikbaar zijn die voor deze omgeving kunnen zorgen. De Turkse Federatie Nederland vindt het zeer belangrijk dat er voldoende informatie beschikbaar is alvorens een mening te kunnen hebben over het beleid en de uitvoering daarvan. Daarom vragen wij zowel de media als de politiek zorgvuldiger om te gaan met subjectieve uitspraken om de benodigde rustomgeving voor deze jongeren te kunnen waarborgen.

Turkse Federatie Nederland

19 maart 2013

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.