Haberin yayım tarihi
2013-09-28
Haberin bulunduğu kategoriler

Bekroningsnamiddag 'Genk in bloei' in de Limburghal

Ter afsluiting van de bebloemingsactie ‘Genk in bloei’ 2013 vindt er aanstaande zondag 29 september in de Limburghal een bekroninsgnamiddag plaats voor de laureaten van 2013. In totaal stelden meer dan 500 gezinnen zich kandidaat, waarvan 238 bronzen, 173 zilveren en 16 gouden laureaten werden verkozen.

De bebloemingsactie werd opgestart in 1985 en is ondertussen een vaste waarde voor Genkenaren met groene vingers. Na de crisis van de jaren ’80 en de daaropvolgende mijnsluitingen werd een actieplan opgesteld om stad Genk op te fleuren met behulp van Genkenaren. "De dienst Groenbeheer zet zich in om het openbaar domein zo fleurig mogelijk in te richten. Met de bebloemingsactie proberen we tuinliefhebbers te stimuleren om hun eigen tuin of terras ook te doen stralen", aldus schepen Ali Çaglar. "De bebloemingsactie wordt al 28 jaar georganiseerd en het is nog een groot succes. Alle deelnemers creëren prachtige tuinen en terrassen en zetten elk jaar opnieuw Genk letterlijk in bloei."

Alle deelnemers worden zondag in de watten gelegd met een drankje en gebakje. De Genkse band Exspresso zorgt voor een muzikale sfeer. Voor hun inzet ontvangen alle deelnemers een ‘Genk in bloei’-paraplu en een getuigschrift. Er vallen ook heel wat prijzen te winnen met de tombola: bloemstukken van de bloemschiksters KVW (Koninklijke Volkstuin Winterslag), buitenplanten, cadeaubonnen van het Genker Plantencentrum enz..

Uit de 16 gouden laureaten wordt ook een publieksprijs uitgereikt. De drie tuinen of terrassen die tijdens de bekroningsnamiddag de meeste stemmen krijgen, worden door de burgemeester extra in de bloemen gezet en ontvangen een boeket en fotocollage van hun tuin.

Ook u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Wanneer?

Zondag 29 september van 14 tot 17 uur

Waar?

Limburghal, Genk

Meer info

Dienst Groenbeheer

Peter Fabry

T 089 65 47 30

bebloemingsactie@genk.be

Schepen Ali Çaglar, bevoegd voor openbare werken en ontwerp en meting, sport en informatica
T 0476 69 90 02
Ali.caglar@genk.be

Son Haberler

Hits: 7869 Visitors: 3116
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.