Haberin yayım tarihi
2014-02-10
Haberin bulunduğu kategoriler

ŞELALE..

In het kader van de internationale vrouwendag is het Turkse vrouwenensemble Selale te gast in BOZAR. Selale neemt je mee op een reis doorheen de geschiedenis van de klassieke Turkse muziek, doorheen verschillende stijlen, van muziek uit de Ottomaanse periode tot de recente muzikale evoluties.

Zondag 09.03.2014 - 20:00

Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M

Zes Turkse, vrouwelijke muzikanten vormden in 2012 de groep Selale, of ‘waterval’. Samen brengen ze hun interpretatie van de Turkse muziektraditie en geven deze een vrouwelijke toets. Hun benadering steunt op een rijke geschiedenis van hoogstaande en populaire cultuur, klassieke Ottomaanse muziek, gezangen van barden of meer hedendaagse composities.

De muzikanten geven bijzondere aandacht aan een vijftiental Turkse componistes en vooral aan de melodieën van Dilhayat Kalfa, een van de allereerste vrouwelijke componisten. De zes hernemen eveneens werken van vrouwelijke componisten uit het post-Ottomaanse tijdperk,  zoals de bekende Neva Gülses en Leyla Saz.

De muzikanten bouwden hun repertoire op als een reis door de geschiedenis van de traditionele Turkse muziek, doorheen verschillende stijlen, van de diepste wortels tot de meest recente evoluties, met invloeden van elders en nieuwe creaties. Hun interpretaties volgen nauw de historische context met gesublimeerde gevoelens van enthousiasme en melancholie. In Turkije is het publiek reeds overtuigd van hun kwaliteiten, nu trekt het ensemble de internationale kaart.

Programma

Aylin Sengün Tasci vocals - Safinaz Rizeli qanun - Pelin Degirmenci ud, tanbur - Neva Gülses kemençe - Dilek Yuzluer cello - Sezen Özmen slagwerk

Prijs: € 10,00

Productie: BOZAR MUSIC; Centre Culturel Turc Yunus Emre

Info & tickets

+32 (0)2 507 82 00 – www.bozar.be

Son Haberler

Hits: 6228 Visitors: 3066
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.