Haberin yayım tarihi
2006-09-12
Haberin bulunduğu kategoriler

Av. Ergun Top'dan önemli uyarılar/Gündem

CD&V partisinin ağır toplarından Av.Ergun Top son zamanlarda Türk kökenli adaylara yönelik suçlamalara cevap vererek Türkiye'de yapılan siyasi çekişmelerin Belçika'ya taşınmaması gerektiğini vurguladı ve bu doğrultuda basını ve politikacıları uyardı.

Av. Ergun Top sol eğilimli bir gazete olarak bilinen De Morgen gazetesi yazarı Gorik Van Holen'un sorularını cevaplandırarak yapılan yanlış tartışmaların kimseye faydası olmayacağını belirtti.

Av.Ergun Top ayrıca Gent Belediyesi seçimlerine CD&V listesinden katılan Fuat Korkmazer hakkında yapılan tartışmalara da değinerek, hayatı boyunca gençler ve toplumsal uyum için çalışan birinin bu şekilde suçlanmasını doğru bulmadığını belirtti. Fuat Korkmazer'in suçlamalar başladığı zaman basına yeterli cevap verememesini siyasette yeni olmanın heyacanından olduğunu belirtti.

Av.Ergun Top ayrıca kendisine yönelik yakıştırmalar ise "Ben cami derneği dışında hiç bir derneğin üyesi olmadım'. Bu tür suçlamalar tamamen bizleri yıpratmaya yöneliktir" dedi.
Aşağıda yaptıkları yanlışın farkına vararak yelkenleri indiren "De Morgen" gazetesi yazarı Gorik Van Holen"un Ergun Top ile yaptığı reportajı yayınlıyoruz.

Bu reportajda gayet açık olarak görülüyor ki, De Morgen gazetesinin genç mensubu bazı aşırı sol örgütlerin sözcüsü durumunda olan gaztecilerin etkisi altında kaldığı açıkça görülüyor.

Ergun Top (CD&V): 'Hou de Turkse politiek hier buiten'

De Gentse CD&V-kandidaat Fuat Korkmazer heeft ontslag genomen als voorzitter Wolven. Voor zijn partij volstaat dat signaal: Korkmazer blijft op de lijst staan, ook al was hij de voorbije jaren meermaals aanwezig op bijeenkomsten van de Belçika Turk Federasyonu, de overkoepelende vereniging in Brussel. Een daarvan was een herdenkingsplechtigheid van de historische leider Alparslan Türkes.

"In de Turkse gemeenschap wordt dat als normaal beschouwd", sust de Antwerpse CD&V'er Ergun Top. "Veel Turken, ook van andere partijen, gaan naar zulke activiteiten. Ook Mesut Yucel, vroeger bij Agalev en nu bij sp.a, vertoeft in die kringen."

Een CD&V'er mag van u dus zulke nationalistische feestjes bijwonen?

"De heisa is overdreven. De wolf is een oud Turks symbool. Het gaat me te ver om de link met gevaarlijke extremisten te leggen. De Vlaamse regering gebruikt de Vlaamse leeuw, maar heeft daarom toch geen banden met het VB? Kijk, als het NSV een debat organiseert met politici van diverse partijen ga ik er ook naartoe. Het bezoek van MHP-leider Devlet Bahçeli? Dikwijls gaat zo'n bezoek gepaard met culturele activiteiten. Negentig procent van de aanwezigen komt daarvoor."

Volgens u valt Korkmazer dus niets te verwijten?

"Hij heeft ons verzekerd dat hij resoluut voor CD&V kiest en neemt onstlag uit die vzw. Die behoort inderdaad tot een vrij rechtse koepel. Te rechts voor mij, ik laat me er dan ook niet mee in. Maar goed, Fuat heeft een duidelijk statement gemaakt en wat hij in het verleden heeft gedaan laat me koud, zolang hij uiteraard geen wetten heeft overtreden. Als iemand van het VB naar een andere partij overstapt, begint die ook met een schone lei."

Waarom loog Korkmazer over zijn voorzitterschap van de vzw?

"Het was de eerste keer dat een journalist hem opbelde en hij was geïntimideerd, stom van hem. Ik heb hem op het hart gedrukt om voortaan eerlijk en open te antwoorden op alle vragen."

Als er niets aan de hand is, vanwaar dan de heisa?

"Fuat heeft in Gent schitterend werk geleverd en is erg populair. Hij komt ook uit de juiste familie, afkomstig uit Emirdag, om in Gent goed te scoren bij de verkiezingen. En dus probeert men hem te beschadigen."

Ook u werd in het verleden in verband gebracht met de Grijze Wolven.

"Ach, ik laat me niet in die hoek duwen. Ik ben nooit lid geweest van een vereniging, behalve de moskee. Voor mij staat één ding centraal: hou de Turkse politiek hier buiten."
Gorik Van Holen
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.