Haberin yayım tarihi
2008-07-17
Haberin bulunduğu kategoriler

Brussel, dag voor dag..

Geachte,

Hierbij gaat de tekst die u vandaag vindt op de weblog van Brussels Staatssecretaris Brigitte Grouwels.

www.brigittegrouwels.com

15 juli was niet zomaar een datum !
 
"Je hebt het beste gedaan wat je kon doen". Dat heb ik gisteren aan Yves Leterme laten weten. Ik steun hem volledig in zijn beslissing.

15 juli was niet zomaar een datum. Het is zoals een examen. De evaluatie vindt plaats op een lang op voorhand vastgelegd moment. Uitstellen kan niet meer.

Alle Vlaamse partijen vragen naar een hervorming. Het is onbegrijpelijk dat de Franstaligen nog altijd weigeren te spreken over zaken die de meerderheid van dit land belangrijk vindt. CD&V stond en staat nog altijd open voor een constructief gesprek, zonder de interpersoonlijke solidariteit in vraag te stellen. Wanneer zullen de Franstaligen stoppen met blind neen te zeggen en onrealistische tegeneisen te formuleren i.p.v. constructief mee te denken aan oplossingen voor de mensen van dit land?

Die staatshervorming is vooral belangrijk voor de sociaal-economische toekomst van ons land. Het is dus niet dat CD&V de staatshervorming belangrijker vindt dan de sociaal-economische vragen. Voor heel veel problemen (werkloosheid, armoede, vergrijzing, …) stellen de Franstaligen een andere oplossing dan de Vlamingen voor. Dat is op zich niet verkeerd. Laat ons elk in ons Gewest het gepaste antwoord formuleren. Omdat er op federaal niveau geen overeenstemming wordt gevonden, blijft het antwoord uit. Dat is verkeerd. Zo worden de concrete problemenen van de mensen niet aangepakt.

Het besef was gegroeid dat Brussel een belangrijk bindmiddel is. Iedereen raakte overtuigd van zijn hoofdstedelijke opdracht voor België, voor Vlaanderen, voor de Franstalige gemeenschap én voor Europa. Ook die postieve wending dreigt nu stil te vallen.

Brigitte Grouwels
Staatssecretaris

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.