Belçika hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki aşırı artış üzerine dört hafta boyunca kafe, bar, restoranların kapatılması ve gece yarısından 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması gibi önlemler getirmeye karar verdi.


Lucerna Genk Opendeurdag

gundem.be

Beste ouders en leerling,

Het einde van het schooljaar is bijna in zicht. Sommigen onder jullie voelen nu al de kriebels voor de grote stap naar het secundair onderwijs. Is het tijd om even stil te staan bij de keuze naar volgend schooljaar? Dan stellen wij jullie graag het Lucernacollege kort voor.

Het Lucernacollege is een ASO-gericht secundair onderwijs dat erkend en gesubsidieerd wordt door het Ministerie van Onderwijs. Sinds de opstart van onze school in 2003, kent het Lucernacollege reeds een groot succes. Mede met de inzet van ons dynamisch en enthousiast lerarenkorps, is het college uitgegroeid tot een school met 275 leerlingen, 40 leerkrachten en een uitgebreid ondersteunend personeel. Weinig andere scholen hebben zo’n uitgewerkte leerlingen- en ouderbegeleiding zowel tijdens de schooldagen als daarbuiten. Onze leerkrachten zijn steeds bereid voor bijlessen, die zowel ’s middags als na school wordt georganiseerd.

Succes is niet toevallig! Onder dit motto werken wij niet enkel aan de studieloopbaan, maar trachten wij vooral jongeren te ontwikkelen die zich optimaal kunnen inzetten voor de samenleving. Wij geven deze ontwikkeling een duwtje in de rug met onze studiebegeleiding. Iedere leerling krijgt zo de kans op individuele begeleiding op maat en op die manier voorkomen we dat er leerlingen door de mazen van het onderwijsnet glippen.

Ons taalbeleidteam zet ieder jaar haar beste beentje voor om de leerlingen warm te maken voor de belangen van taal. Wij richten ieder jaar extra uren Nederlands in om de nuances in de moedertaal te accentueren. De junior journalistenwedstrijd met het thema ‘over de grens’ was een ware triomf, want drie van onze leerlingen waren geselecteerd voor de nationale ronde.

Niet onbelangrijk zijn de wetenschappelijke vakken die zeker een ankerpunt vormen in ons onderwijsaanbod. Op de WetenschapsEXPOsciences, een jaarlijks nationaal evenement dat zich richt tot het basis-, secundair- en hoger onderwijs, hebben leerlingen uit de wetenschapsklassen hun eigen wetenschappelijk ontwerp voorgesteld aan het grote publiek. Zij werden geselecteerd door de professionele jury voor de Tom Fejtelprijs.

Wij proberen vanuit alle invalshoeken onze leerlingen klaar te stomen voor de toekomst. Ze krijgen alle ruimte en initiatief om hun experimenten uit te testen tijdens de  Wetenschapsbeurs waarbij de eerste groep een reis naar Amerika wint. Voor leerlingen die minder wetenschappelijk aangelegd zijn, organiseren wij een alternatief, nl. de Sociale Wetenschappen Olympiade. Daar trachten we de leerlingen aan te zetten om het sociaal leven vanuit een breder perspectief te bekijken.

Niet te verwaarlozen is verder de mini-onderneming waarbij de leerlingen in de huid kruipen van een ondernemer om zo een eigen bedrijf op te richten en het gekozen product te commercialiseren. Op die manier leren ze hun persoonlijke mogelijkheden verkennen aan de hand van een leeronderneming. Wij zijn 1 van de weinige scholen die twee sterren hebben gehaald. Ook dit jaar hebben ze met hun product Shakra reeds een ster binnen.

Wij hopen samen met ons team zulke successen verder te boeken in ons nieuwe schoolgebouw in Houthalen, dat uitgerust is met 4 labo’s en 40 lokalen en plaats biedt voor 600 leerlingen in de toekomst. Wij beginnen in juli 2011 met de verbouwingen en in september 2013 hopen wij van start te gaan in een nagelnieuw schoolgebouw waar ook de accommodatie voor buitenschoolse activiteiten voorzien wordt, zoals een bioscoopzaal, een zwembad, en dergelijke meer.. 

In bijlage vindt u een flyer met ons studieaanbod. Met de start van het nieuwe schooljaar bieden wij u naast de optie Latijn en talen nu ook sport en kunst. U kunt ons iedere werkdag vrijblijvend bezoeken van 9uur tot 15uur in onze voorlopige stek te Genk, Woudstraat 25.

Wij hopen u van harte te ontmoeten en de eerste stap te zetten in een constructieve samenwerking voor het schooljaar 2011-2012.

Met vriendelijke groeten

F.Yildirim

Directeur Lucernacollege Genk

Yildirim Fevzi

Directeur Lucernacollege Genk

directie.genk@lucernacollege.be

Lucernacollege Genk

Woudstraat 25 | 3600 Genk

T  +32 (0)89 84 54 90 | F +32 (0)89 84 35 90

www.lucernacollege.be | www.wetenschapsbeurs.be

 

gundem.be

Diğer

30 / 10 / 2020 14:35

BRÜKSEL´DE CUMHURİYETİMİZİN 97. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI.

Belçika’da Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliğince kamu sağlığı tedbirlerine uyulmak suretiyle bir dizi etkinlikle Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Devamını oku

30 / 10 / 2020 14:35

BÜYÜKELÇİ DR. HASAN ULUSOY'UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

97 yılda ülkemiz büyük ilerlemeler sağlamıştır. Bugün hayatın her alanında çağdaş demokratik dünyanın ayrılmaz bir üyesidir.

Devamını oku

30 / 10 / 2020 14:25

AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

Seminerde çok dillilik ne demektir konusuna değinildikten sonra çocukların gelişim sürecinde ebeveynelerin nelere dikkat etmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Devamını oku

29 / 10 / 2020 12:55

AVRUPA´DA KOVİD-19 SALGININDA EN FAZLA BULAŞMA BELÇİKA´DA

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında bulaşma oranının en yüksek seyrettiği ülke Belçika oldu.

Devamını oku

27 / 10 / 2020 14:25

´´YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ DOLUYOR´´

- Belçikalı yetkililer, iki hafta sonra yoğun bakım ünitelerinde kapasitenin sınırına gelineceği uyarısında bulundu

Devamını oku

27 / 10 / 2020 13:45

UZUN: ´´AVRUPA´DA İSLAMAFOBİ´NİN GİDEREK ARTIŞI BİZLERİ ENDİŞEYE SEVKEDİYOR´´

Avrupa’da son zamanlarda İslam toplumuna karşı artan baskılar, bizleri, geleceğe dair beklentilerimiz adına endişeye sevk etmektedir.

Devamını oku

26 / 10 / 2020 13:15

BELÇİKA´DAKİ TÜRK ESNAF SALGININ ETKİLERİNE DİRENMEYE ÇALIŞIYOR

Doğan:   "Devletin yardım için ne yapacağını bekliyoruz. Ama çok fazla etkisi olmayacak biliyoruz. Çünkü kiralarımız çok yüksek, gaz ve elektrik çok pahalı"

Devamını oku

26 / 10 / 2020 13:10

BELÇİKA´DA ´´BÖLGESEL´´ YENİ TEDBİRLER ALINIYOR

Başkent Brüksel ve Valon bölgesinde 22.00-06.00'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak, üniversitelerde uzaktan eğitime geçilecek

Devamını oku

24 / 10 / 2020 14:25

BELÇİKA YENİ KOVİD-19 ÖNLEMLERİ ALIYOR

Ülkede bahar aylarındaki gibi "tam kapanma" olmayacak, okullar açık kalacak ancak spor, kültür ve eğitim alanlarında yeni tedbirler uygulanacak

Devamını oku

24 / 10 / 2020 14:15

WİLMES YOĞUN BAKIMDA

- Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı.

 

Devamını oku

23 / 10 / 2020 14:00

BÜYÜKELÇİ ULUSOY COVİD-19 VAKALARINA İLİŞKİN TAVSİYELERDE BULUNDU.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’un artan Covid-19 vakalarıyla ilişkin sosyal medya üzerinden bir videolu mesaj paylaşarak..

Devamını oku

23 / 10 / 2020 13:40

ANA DİLİMİZ TÜRKÇE´YE HAK ETTİĞİ ÖNEMİ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR.

Doç. Dr. Feyza Altınkamış, göç geçmişimizin etkisiyle çok farklı aile profillerimiz oluştuğunu ve her profilin bugünkü Avrupalı Türk toplumu için bir çeşitlilik olduğunu söyledi.

Devamını oku