AB´DEN YENİ İLAÇ STRATEJİSİ….Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ortaya koyduğu ilaç alanındaki eksiklikleri gidermeyi amaçlayan yol haritasını belirledi. AB ülkelerinin ilaç sistemlerini güçlendirmeyi amaçlayan çalışmaya göre, salgının ortaya çıkardığı eksiklikleri gidermeye yönelik çeşitli adımlar atılacak.


N-VA wijst jonge bezetters de deur

gundem.be

Op donderdag 5 mei bezetten 35 studenten van de Stockholmgroep de kantoren van de PS en N-VA. Met deze actie wilden ze de aandacht vestigen op onze bedreigde democratie en een gebrek aan transparantie binnen de Belgische politiek. Op het hoofdkantoor van de PS bleef alles rustig. Maar de N-VA sloot haar deuren.

De Stockholmgroep hield een volledig geweldloze sit-in in beide hoofdkantoren. Ze noemen zichzelf Stockholmgroep naar het Stockholm-syndroom, waarbij gijzelaars sympathie krijgen voor hun gijzelnemers. "Want ondanks het feit dat PS en N-VA de onderhandelingen rekken, scoren ze toch goed in de peilingen", menen de actievoerders. De jongeren eisen al geruime tijd inzage in documenten van de onderhandelingen als bewijs dat beide partijen wel degelijk vooruitgang boeken. Na een jaar wachten besloten deze jongeren zelf een kijkje te nemen in de hoofdkwartieren van de twee grootste partijen van België.

Geweldloze inval bij N-VA

De actie leek op het eerste zicht volledig in het water te vallen toen de actievoerders voor een gesloten deur stonden aan het N-VA-kantoor. Gelukkig kwamen twee werknemers van Stepstone, een interimbureau gevestigd in hetzelfde gebouw, even buiten voor een rookpauze. De manifestanten zagen de kans schoon en glipten binnen. Aangekomen op de zesde etage moesten de studenten nog even aanbellen. De man aan de deur versperde de toegang en duwde de actievoerders van zich af. Een enkeling vond een gaatje om door de versperring heen te breken en maakte zo de baan vrij voor zijn kompanen.

Onder luid gemopper van de N-VA mocht de delegatie zich in het vergaderlokaal vestigen. Iedereen ging rustig zitten. Andy Vermaut las een actiepamflet voor in beide landstalen terwijl de N-VA werd uitgenodigd te komen luisteren. De Stockholmgroep begrijpt niet waarom de N-VA de actie als gewelddadig afschildert vermits er van geweld geen sprake was.

Zure ontvangst

Bij de N-VA kregen de jongeren het deksel helemaal op de neus. Om een partijverantwoordelijke te spreken moesten de actievoerders telefonisch een afspraak maken met de receptioniste die haar telefoon klaarblijkelijk niet opnam. De pers werd gedwongen het gebouw te verlaten alvorens de politie de studenten verzocht naar buiten te gaan

Nieuwe acties, zelfde eisen

"Een gesprek met N-VA bleek onmogelijk. Nochtans, na een jaar vol politiek topoverleg, mogen de burgers van dit land toch enig resultaat verwachten?" reageert de Stockholmgroep via een bericht. "Geen van beide partijen kon ons vandaag overtuigen van hun oprechte wil en inzet om uit deze politieke impasse te geraken. We kregen geen documenten ter inzage en er kwam niet de minste verantwoording voor dit pijnlijk gebrek aan resultaten. Wij zijn dit politiek theater grondig beu", klinkt het verder. "De onderhandelingsnota’s en documenten moeten openbaar worden gemaakt en het voorwerp worden van een publiek debat en democratische controle. Onderhandelaars en politici moeten ook publiekelijk verantwoording afleggen voor het uitblijven van resultaten. Als de partijen niet ingaan op onze vragen beraden we ons over nieuwe acties."

© 2011 - StampMedia - Tekst: Lieze Neven, foto: Christoffer Allegrezza

Onderschrift foto: enkele van de jongeren aan tafel bij de N-VA


Diğer

03 / 12 / 2020 13:00

BELÇİKA AŞILAMAYA OCAK BAŞINDA BAŞLAMAYI PLANLIYOR

Belçika, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşıya onay çıkması halinde aşılamaya 5 Ocak'ta başlamayı planlıyor.

Devamını oku

03 / 12 / 2020 12:50

BELÇİKA BAŞBAKANI ALEXANDER DE CROO PARİS´TE

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Devamını oku

01 / 12 / 2020 13:00

VALON BÖLGESİNDEN SUUDİ ARABİSTAN´A SİLAH SATIŞLARI ARTTI.

Suudi Arabistan 2019'da Valon bölgesinden 302 milyon avroluk silah alımıyla bölgeden en fazla silah alan ikinci ülke haline geldi.

Devamını oku

30 / 11 / 2020 11:50

BELÇİKA´DA ´KORKU VE ENDİŞELER´ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

Belçika Aktif Dernekler Birliği Federasyonuna üye Flux ve Rede dernekleri ve Gent Belediyesi’nin desteği ile 'Korku ve Endişeler" konulu konferans düzenlendi.

Devamını oku

29 / 11 / 2020 12:15

BETEV İLE ´´TÜRKÇE SAATİ´´ PROJESİ

“Türkçe saati” projemiz katılımcılar için ücretsiz olup Beringen, Anvers, Brüksel, Houthalen ve Gent bölgelerinde gerçekleştirilecektir.

Devamını oku

28 / 11 / 2020 16:15

BELÇİKA´DA BAZI MAĞAZALAR YENİDEN AÇILIYOR

Belçika hükümeti, yaklaşan Noel öncesinde, salgına yönelik tedbirlerin geleceğine karar vermek üzere toplantı yaptı.

Devamını oku

25 / 11 / 2020 17:35

BELÇİKALI POLİS HAKİM KARŞISINDA

5 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan polis memuru, araçta bebek olduğunu bilmediğini ileri sürdü

Devamını oku

24 / 11 / 2020 13:05

´´SAYGININ EN BÜYÜĞÜNÜ HAK EDEN ANNE VE BABAMIZLA EŞ TUTTUĞUMUZ SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZ´´

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş; Sevgi elçisi, bilim ve ilim emekçisi tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun.

Devamını oku

23 / 11 / 2020 12:25

BELÇİKA´DA KOVİD-19 VAKALARI DÜŞÜŞTE

Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlerden sonra vaka sayılarındaki gerileme devam ediyor.

Devamını oku

19 / 11 / 2020 16:25

BELÇİKA´DA KOVİD-19 KAYNAKLI ÖLÜM SAYISI 15 BİNİ GEÇTİ

Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 25'e yükseldi.

Devamını oku

17 / 11 / 2020 15:15

KOVİD-19 AŞISI BELÇİKA´DA ÜCRETSİZ OLACAK

Belçika'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen potansiyel aşı halka ücretsiz yapılacak.

Devamını oku

17 / 11 / 2020 15:10

BELÇİKA DİYANET VAKFI ÜLKE BASININDA YER ALAN BAZI İDDİALARI YALANLADI.

"Belçika Diyanet Vakfına bağlı camilerde vaaz ve hutbelerin Ankara'da hazırlandığı, bunların Belçika'da camilerle paylaşılarak okutulduğu iddia edilmektedir"

Devamını oku